Olcay Gulsen was 2,5 jaar depressief: ”Ik heb elke dag gehuild”

Olcay Gulsen depressie

De zakenvrouw praat openhartig over de zware depressie die haar 2,5 jaar in haar greep hield

Olcay Gulsen komt over als een sterke en zelfverzekerde vrouw, maar ze heeft het in het verleden zwaar te verduren gehad. De 38-jarige presentatrice kampte maar liefst 2,5 jaar met een zware depressie. ”Ik huilde iedere dag, zo geeft Olcay openhartig toe. Met Flair deelt ze haar heftige verhaal.

Olcay heeft niet altijd zo sterk in haar schoenen gestaan als nu.

Emotioneel

Tijdens haar depressie kon Olcay niet stoppen met huilen, terwijl ze daarvoor 10 jaar lang geen traan had gelaten. Ze vertelt dat ze vroeger steengoed was in het verbergen van haar gevoels. Totdat ze depressief werd, toen ging ineens het deksel eraf. ”Bijna 2,5 jaar lang heb ik iedere dag gehuild”, zo vertelt de zakenvrouw. ”Ik vond mijn leven verschrikkelijk, ik vond mezelf verschrikkelijk. Er zat ontzettend veel verdriet in me. Iedere dag moest ik mezelf weer oppeppen om alles bij te kunnen benen. Daarbij heb ik al mijn grenzen overschreden. Zover zal ik het nooit meer laten komen.”

Harde tante

Tegen Viva vertelt Olcay dat ze lange tijd alleen maar bezig was met de buitenkant en mensen op gepaste afstand hield. ”Nu krijg ik heel vaak te horen: ‘Ik wist helemaal niet dat je zo warm was. Je kwam altijd zo gehaast en geïrriteerd over’.” De presentatrice geeft toe dat ook niet alles bij haar binnenkwam. ”Ik merk nu pas hoe fijn het is om ook andermans pijn te kunnen voelen. Ik ben nu zo begaan met iedereen dat ik er misschien een beetje in doorsla, maar ik schaam me niet voor mijn emoties.”

Sterk

Nu de presentatrice uit haar depressie is, voelt ze weer de kracht om dingen te proberen en ervoor te gaan. ”Nu weet ik: of het lukt om te presteren, heeft alles te maken met hoe je je voelt. Veel mensen leggen de nadruk op de prestatie die je levert, maar je moet juist de nadruk op jezelf leggen. Het is oké als je even niet goed in je vel zit. Het wordt pas erg als we gaan doen alsof het leven alleen maar fantastisch is.”

Lees ook: Winterdepressie: dit zijn de symptomen en met deze 4 tips verhelp je het

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t dan op Pinterest!

Bron: Libelle, Flair | Beeld: Videostill Koffietijd