Zalando wil voorkomen dat kleding na 1 keer dragen wordt teruggestuurd

Webshop voorkomen kleding terugbrengen

Zalando komt met maatregel die het onmogelijk maakt om gedragen kleding te retourneren

Er zijn behoorlijk wat mensen die het stiekem weleens doen: een jurk of blouse één keer dragen naar een feestje, om hem vervolgens weer terug te sturen naar de winkel. Eigenlijk hoort het natuurlijk niet en webshops zijn er dan ook niet bepaald blij mee. De populaire online kledingwinkel Zalando bedacht hier een slimme oplossing voor. De webshop komt met een maatregel waardoor gedragen kleding niet meer geretourneerd kan worden.

Eerlijk zeggen: stuur jij weleens iets terug naar de winkel terwijl je het al hebt gedragen?

Label

Aan alle vrouwenkleding (met name de cocktail-, avond- en galajurken die wat duurder zijn) bevestigt Zalando voortaan een groot label, waarop met koeienletters is geschreven: do not remove this tag. Retourzendingen worden in het vervolg gecheckt en alleen geaccepteerd als het label nog aan het kledingstuk bevestigd is. Zo wordt het wel heel onaantrekkelijk om die ene jurk te dragen voordat je hem terugstuurt, want zeg nou zelf: op een bruiloft verschijnen met een zichtbaar papiertje dat uit je jurk steekt, is niet echt chic.

Makkelijk retour

Zalando hoopt op deze manier het aantal retourzendingen terug te dringen. Op dit moment is het namelijk wel heel gemakkelijk om een gedragen kledingstuk terug te sturen, aangezien klanten geen verzend- en retourkosten hoeven te betalen. Ook testte de website Het Laatste Nieuws eens hoe makkelijk je iets kunt retourneren bij Zalando. Wat bleek: ze accepteerden zelfs kleding met vlekken en scheuren erin!

Bewust shoppen

De webshop merkte dit op een gegeven moment in de portemonnee. Met het do not remove this tag-label hoopt Zalando misbruik in de toekomst te voorkomen. Vooralsnog gaat het om een test, maar misschien is het goed om te weten dat je voortaan iets minder op de gok moet gaan bestellen. Zo gaat het misschien ook nog in jóuw portemonnee schelen!

Lees ook: Dit is waarom iedereen het opnieuw heeft over de jurk van Janny in HHB

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t dan op Pinterest!

Bron: AD , Libelle| Beeld: Pexels