Opvoedkwestie: kan je een 10-jarige alleen in zijn kamer laten?

oppassen

Timon* moet vaak op zijn broertje passen van zijn moeder. Ben is tien jaar oud en hun moeder wil dat Timon altijd in dezelfde kamer is als Ben als hij aan het oppassen is. Timon en Ben vinden dit echter onzin en vragen zich op Reddit af of de regels van hun moeder overdreven zijn.

Oppassen

“Mijn moeder is erg beschermend over Ben en als we alleen thuis zijn, dringt ze erop aan dat ik op hem pas. Ik moet van haar altijd in dezelfde kamer zijn als Ben en ook wil ze dat ik zijn eten maak en hem geen moment uit het oog verlies. Ben en ik hebben hier allebei over geklaagd. Mijn broertje heeft geen beperkingen en is een normale tienjarige jongen. Ik vind dat hij prima in staat is om zelf dingen te doen zoals bijvoorbeeld zijn eigen broodje te beleggen en tv te kijken zonder dat ik hem in de gaten moet houden.”

Eigen ding doen

“Ben en ik zijn het er allebei over eens dat zodra onze moeder weg is, we ons eigen ding doen. Uiteraard zorg ik ervoor dat Ben bij mij in de buurt is en dat hij uit de problemen blijft.  Soms hangen we samen rond, maar meestal zijn we gewoon allebei in onze kamers.”

Betrapt

“Gisteren moest mijn moeder een hele dag werken, dus ik moest weer oppassen. Zoals gewoonlijk deden Ben en ik gewoon ons eigen ding en zaten we beide in ons eigen kamer. Maar om 12.00 uur kwam mijn moeder onverwachts thuis, ze had vrij geregeld. Toen ze thuiskwam, zat ik in mijn kamer met vrienden te bellen en Ben zat in zijn kamer Minecraft te spelen. Mijn moeder werd ontzettend boos en zei dat ik een ‘onverantwoorde oppas ben’ en dat ik haar vertrouwen heb beschadigd omdat ik hem alleen in zijn kamer heb gelaten.” Ben jij het eens met de regels van Timons moeder?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam throwawayaita_acc.

Lees ook: ‘Mijn vriendin is boos omdat ik haar push om een baan te zoeken’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels