Outfit-stress? Dit draag je naar kantoor tijdens de hitte!

outfit warm

Dat scheelt een hoop getwijfel voor je kledingkast

Hartstikke leuk die warme dagen, aangezien je alle vrolijke zomerjurkjes uit de kast kunt trekken. In het weekend, althans. Voor velen velen geldt waarschijnlijk dat het niet heel erg gewaardeerd wordt, wanneer je met blote schouders, blote benen en slippers je kantoor binnenwandelt. Logisch, maar tijdens de hete dagen wel vervelend. Want wat moet je nu in hemelsnaam aantrekken? Wij helpen je uit de brand.

In ieder geval wat extra inspiratie!

1. Lichte kleuren

Ook al zit je de hele dag binnen, op de momenten waarop je wel even naar buiten gaat, wil je het niet meteen bloedheet krijgen. Wanneer je lichte kleuren draagt, wordt dit niet zo snel door de zon geabsorbeerd en hierdoor zul je het minder warm krijgen.  Daarbij staat ook nog eens lekker zomers!

2. Stof

De juiste stof kan heel veel verschil maken. Kies voor een ademende stof als katoen of linnen. Wanneer je kiest voor een niet-ademende stof als polyester, zal je gauw merken dat je erg begint te transpireren. Dit is geen fijn gevoel, aangezien je dit erg snel gaat ruiken. En dat wil je liever niet op kantoor.

3. Midi

Allemaal leuk en aardig die stoffen en kleuren, maar wat trek je voor soort outfit aan? Op veel werkvloeren is het niet zo gepast om veel been, arm of decolleté te laten zien. Een goede middenweg is de midi lengte. Of je nu kiest voor een jurk of rok, deze lengte is netjes én luchtig tegelijk. Kies voor een leuke print en combineer het met een simpele luchtige top.

4. Pantalon

Tip: vermijd strakke kleding. En dan bedoelen we niet alleen strakke tops, maar ook strakke broeken. Wanneer je kiest voor een luchtige pantalon, zul je je veel meer op je gemak voelen. Het ziet er netjes uit en waait lekker door. Kies voor een luchtige stof en een mooie lichte kleur. Combineer hem bijvoorbeeld met een losse, witte blouse!

5. Vermijd grijs

Transpiratie: je kan er tijdens de hitte niks aan doen en je voelt je er onzeker over. Een zweetplek op je oksel of rug, daar wordt niemand vrolijk van. Wanneer je veel transpireert is het verstandig om te kiezen voor een kleur waarin je dit niet goed ziet. Dus ga daarom niet voor lichtgrijs, maar kies voor wit of een felle print. Niemand op kantoor die het doorheeft!

Lees ook: Grote borsten? Zo voorkom je huidirritatie op warme dagen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, Mario Nap Fotografie