Grote borsten? Zo voorkom je huidirritatie op warme dagen

grote borsten huidirritatie

Een grote boezem hebben is met warm weer niet altijd een pretje

Borsten die aan elkaar plakken, zweterige en vieze luchtjes en jeuk of huidirritatie: dames die gezegend zijn met grote borsten zullen deze taferelen herkennen. Hoewel het af en toe best fijn is om een grote boezem te hebben, is het met zomerse temperaturen niet altijd een pretje. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat je borsten wat minder ongemak veroorzaken. Op deze manieren kun je huidirritatie voorkomen.

6 handige tips voor op hete dagen.

1. Draag katoenen beha’s

De meeste lingeriesetjes zijn gemaakt van polyester of viscose. Deze stoffen zorgen ervoor dat je heel snel gaat zweten en dat wil je met warm weer dus het liefst vermijden. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor katoenen exemplaren, zodat je huid beter kan ademen en je niet zo snel zweet.

2. Geen vulling

Hoewel een beetje extra vulling in je beha je kan helpen tegen de zwaartekracht, zorgt het er in de zomer helaas ook voor dat je extra gaat zweten. Zeker als de vulling ook nog eens is gemaakt van synthetisch materiaal. Laat die vulling in je beha dus het liefst achterwege.

3. Gebruik deodorant

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt echt: gebruik eens een deoroller met antitranspirant tussen en onder je borsten, zodat je wat minder snel transpireert. Pluspunt: het helpt ook nog eens tegen nare luchtjes.

4. Talkpoeder

Wanneer je borsten tegen elkaar aan wrijven en gaan zweten, kan dit ervoor zorgen dat je huid flink geïrriteerd raakt. Wanneer je hier veel last van hebt, kan het helpen om ’s ochtends wat talkpoeder onder en tussen je borsten aan te brengen.

5. Koud kompres

Heerlijk aan het einde van de dag: trek je beha uit en maak een koud kompres. Wikkel hiervoor wat ijs in een katoenen handdoek of washandje en leg die gedurende vijf tot tien minuten over het geïrriteerde gebied. Je zult vrijwel direct verlichting voelen!

6. Maandverbandje

Wist je dat er ‘maandverbandjes’  bestaan voor onder je oksels? Deze ‘okselpads’ nemen zweet op, waardoor je minder snel last krijgt van zweetplekken onder je armen. En deze pads kun je ook prima in je beha stoppen of onder je borsten plakken!

Lees ook: 4 vaginale ongemakken waar we liever niet over praten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: HLN| Beeld: Pexels