9 kledingadviezen van de stylisten

kleding stylisten

Altijd leuk om te weten

Iedereen kent het wel: je bent aan het winkelen en je oog valt op het opvallende sale-bord. Voor je het weet been je de winkel binnen en paradeer je even later met een aankoop de winkel uit. Hartstikke leuk! Tenminste, als je die kleding ook daadwerkelijk gaat dragen. Stylisten willen dat je dit soort ‘kledingfouten’ niet meer maakt en geven je een paar adviezen.

Zo kom je nog mooier voor de dag!

1. Herhaal je aankopen niet

Heb je weleens in je kledingkast gekeken en viel het je op dat je tig truien met streepjes hebt, maar niets hebt om ze bij te dragen? Dan ben je waarschijnlijk het slachtoffer geworden van het herhalen van je aankopen. “Als je in de winkel staat en je wilt een aankoop doen, stel jezelf dan altijd eerst even de vraag: hoeveel items heb ik hiervan nodig?”, vertelt Fashion Director Fiona Collins aan Good Housekeeping. Als je al vier shirts met streepjes hebt, heb je dan echt die vijfde nodig?

2. Koop geen kleding die te groot zit

We hebben allemaal waarschijnlijk weleens kleding gekocht die iets te wijd zit met de gedachte: dit ziet er flatteuzer uit. Maar hierdoor zie je er in de meeste gevallen juist breder uit. Als dat de look is waar je voor wilt gaan: helemaal top! Maar als je er liever smaller uit wilt zien, kun je volgens de stylisten beter kleding kopen die aansluit op je lichaam.

3. Accentueer je taille!

Stylist Cyrine Allani Joaristi van Noting-To-Wear vindt het een doodzonde als je je taille niet accentureert. “Wat een gemiste kans om je figuur beter uit te laten komen. Als je je tailler accentueert ziet het eruit alsof je 5 pond bent afgevallen!” Persoonlijk stylist Keren Beaumont is het hiermee eens: “Verberg je rondingen niet onder wijde kleding. Als je taille smaller is dan je heupen, is de kans groot dat je taille het smalste gedeelte van je lichaam is. Als je kleding draagt die je taille accentueert zie je er meteen smaller uit!”

4. Doe kleding die je nooit meer draagt weg

We horen het Marie Kondo nog zeggen: ‘Does it spark joy?’ Velen hebben wel een paar items in de kast liggen die ze nooit meer aandoen. “Iets wat we allemaal graag doen is onszelf ervan overtuigen dat we dat ene kledingstuk ooit wel weer kunnen of willen dragen. Maar als je er het afgelopen jaar niet meer aan hebt gedacht om het item te dragen, is het waarschijnlijk tijd om ’t weg te doen”, vertelt Cyrine. Je kunt ervoor kiezen om je kleding te doneren aan een goed doel, te verkopen op een vrijmarkt of om aan je vriendinnen te geven. Zo maak je er weer een ander blij mee.

5. Draag de juiste beha

Zo’n 70 procent van de vrouwen draagt de verkeerde behamaat! Wellicht geldt dit ook voor jou en draag je ondergoed dat niet goed zit. “Als je beha net ietsje te strak zit, kan je prachtige kleding je al iets minder mooi staan. Door het juiste ondergoed te dragen geef je je lichaam extra comfort en support”, vervolgt Cyrine. Wellicht wordt het tijd om je behamaat eens op te meten bij een lingeriezaak. Er zijn ook manieren waarop je het zelf kunt doen. In de onderstaande video vertellen stylisten waar een goede beha aan moet voldoen. 

Lees nog meer tips van stylisten op de volgende pagina.

Pagina 1/2