Deze romantische komedies op Netflix moet je hebben gezien!

netflix

Deze romantische films mag je zeker niet missen!

Als wij ergens van houden op een luie avond, dan is het wel het kijken van een heerlijke romantische komedie en wegzwijmelen bij een mierzoet verhaal waarvan je op voorhand eigenlijk al weet hoe het af gaat lopen. Houd je ook zo van romantische films? Deze mag je zeker niet hebben gemist! 

Pretty Woman (1990)
Oké, hij staat niet op Netflix maar hij mag eigenlijk niet ontbreken in dit rijtje. De rijke zakenman Edward (Richard Gere) neemt de prostituee Vivian (Julia Roberts) mee naar zijn hotel. De twee hebben een klik en Edward huurt haar in voor zijn hele verblijf in Los Angeles. Ondanks het verschil tussen de twee worden ze verliefd op elkaar, maar een relatie is ondenkbaar. Of toch niet?

Sleepless in Seattle (1993)
In dit romantische verhaal ontmoeten we Sam (Tom Hanks) die op zoek is naar een nieuwe relatie. Zijn zoontje wil graag een nieuwe mama en doet een oproepje op de radio. Honderden vrouwen reageren, waaronder Annie (Meg Ryan). Annie is echter al verloofd, maar tóch voelt ze zich aangesproken…

Four Weddings and a Funeral (1994)
In deze romantische komedie zien we een jonge Hugh Grant (Charles), die een nerveuze Brit speelt die verliefd is op Carrie, een Amerikaanse vrouw. Zij staat echter op het punt om met iemand anders te trouwen en Charles krijgt vijf kansen om haar voor zich te winnen.

Clueless (1995)
Rijkeluisdochter Cher wil haar cijfers verbeteren en wil daarom twee leraren bij elkaar brengen. Dan komt er een nieuw meisje op school en dat wordt haar nieuwe missie; ze wil haar net zo populair maken als zij zelf is. Ook zoekt ze naar een geschikt vriendje. Kortom, een leuke film over het wel en wee van een pubermeisje.

You’ve got mail (1999)

Kathleen Kelly (Meg Ryan) en Joe Fox (Tom Hanks) bezitten allebei een boekwinkel in New York: Kathleen een oude authentieke boekhandel en Joe een grote keten. Hij wil haar boekwinkel overkopen en slopen, maar zij ziet dit niet zitten. De twee mogen dan wel aartsvijanden zijn in het echte leven; ze hebben elkaar gevonden op het internet. Dit weten ze echter niet; beide verschuilen zich achter een pseudoniem. Iedere dag chatten ze met elkaar zonder elkaars identiteit te kennen.. Totdat de waarheid aan het licht komt, met alle gevolgen van dien.

Legally Blonde (2001)
De populaire blondine Elle Woods heeft een relatie met de jongen die iedereen wil en ze wil graag met hem trouwen. Hem zich echter iets dwars: Elle is te blond. Wanneer hij wil afreizen naar Harvard komt hij een oude vlam tegen.. Elle besluit ook naar Harvard te gaan om hem terug te winnen en dat levert leuke situaties op.

How to Lose a Guy in 10 Days (2003)
In deze fantastische komedie krijgt columniste Andie Anderson (Kate Hudson) de opdracht om uit de eerste hand te beschrijven hoe je van een man af kunt komen binnen 10 dagen. Het doelwit wordt de gewilde vrijgezel Benjamin Barry (Matthew McConaughey). Hij heeft echter met zijn vrienden de weddenschap afgesloten dat hij iedere willekeurige vrouw binnen 1o dagen om zijn vinger kan winden.. Ojee!

P.S. I Love You (2007)
Wanneer haar man en beste vriend Gerry (Gerard Butler) komt te overlijden is Holly (Hilary Swank) ontroostbaar. Totdat ze in totaal twaalf brieven van Gerry krijgt; een jaar lang iedere maand eentje. Zo begint een jaar vol avonturen dat eindigt op de plek waar ze elkaar ontmoetten..

Made of Honor (2008)
In Made of Honor wordt Tom (Patrick Dempsey, jum) verliefd op zijn beste vriendin. Hij wil eigenlijk samen met haar zijn maar dan gaat ze trouwen en vraagt ze hem om haar bruidsmeisje te zijn.. Hij stelt natuurlijk alles in het werk om haar voor zich te winnen.

Date Night (2010)
Date Night combineert twee geniale acteurs: Steve Carell en Tina Fey. Steve (Phil) en Tina (Claire) zijn getrouwd en hebben twee kinderen. Regelmatig organiseren ze voor elkaar een date night maar alsnog komt de sleur erin. Als een bevriend stel besluit te gaan scheiden beginnen Claire en Phil heel erg te twijfelen over hun eigen huwelijk. Om hun huwelijk te redden doen ze iets geks; ze nemen onrechtmatig een reservering van een ander stel aan in een duur restaurant in Manhattan, en dat is het begin van een helse nacht…

What to Expect When You’re Expecting (2012)
De film vormt een moderne kijk op de liefde door de ogen van vijf verschillende koppels die allemaal in verwachting zijn van een kindje. De film zit bomvol sterren en leuke verhalen; een heerlijke film om lekker bij te ontspannen.

The Other Woman (2014)
Nadat een Carly (Cameron Diaz)) erachter komt dat haar vriendje in werkelijkheid een getrouwde man is, ontmoet ze per toeval de echtgenote Kate (Leslie Mann) die hij bedriegt. Ze beseffen dat ze veel gemeen hebben en worden vrienden. Dan komt er nóg een affaire aan het licht: Mark (Nikolaj Coster-Waldau) scharrelt ondertussen ook met Amber (Kate Upton). Samen bedenken ze een plannetje om Mark terug te pakken..

Everybody Loves Somebody (2017)
Succesvolle dokter Clara (Karla Souza) is van Mexicaanse komaf en woont in Los Angeles. Opeens duikt haar ex uit het niets op, met wie ze het nooit goed heeft uitgepraat. Dan heeft ze een bruiloft waar haar ex ook zal zijn en om hem jaloers te maken neemt ze haar knappe collega mee. Nu gaat ze twee mannen leuk vinden..

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Netflix | Beeld: Pixabay