Dit wil je eigenlijk niet weten: zoveel calorieën zitten er in chocoladekruidnoten..

chocoladekruidnoten

En alsnog kunnen we niet van de chocoladekruidnoten afblijven

Als lang voordat de Sint in ons land is zitten wij al lang en breed met onze vingers in een kommetje chocoladekruidnoten. Heb je er eentje gegeten, dan gaat zo de hele zak erachteraan. Het lijken misschien kleine, onschuldige hapjes, maar dat zijn het niet want zóveel calorieën zitten erin. 

Wij hadden niet door dat er zóveel in zat…

1500 calorieën
Dat chocoladekruidnoten meer calorieën bevatten dan reguliere pepernoten is logisch, maar het verschil is schrikbarend. Eén chocoladekruidnoot bevat al snel 20 kilocalorieën per stuk. Dit klinkt alsof het niet zo veel is, maar vaak blijft het niet bij één chocoladekruidnoot. Een handje bestaat vaak uit tien van die overheerlijke kruidnoten met een chocolade laagje en dan zit je al snel op 200 calorieën. Doe je je tegoed aan een hele zak van 300 gram? Dan werk je 1500 calorieën naar binnen! En geloof ons: zo’n zak heb je zo op.

Sinterklaassnoep
Als je dat vergelijkt met gewone andere Sinterklaassnacks is dat wel erg veel. In een handje gewone kruidnoten zitten 48 calorieën en in een schuimpje zitten er 19. Pas wel op voor de gevulde speculaas. In een stukje zitten al snel 144 calorieën. Kies je snoepjes bewust en dan kan jij ook schuldvrij genieten van een heerlijk Sinterklaasperiode (want aan alleen 5 december hebben we gewoonweg niet genoeg).

Lees ook: om deze reden heeft koningin Elizabeth alleen op déze dag contant geld bij zich

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: videostil sterk in de keuken