Zo rol jij voortaan makkelijk uit bed: zeven handige tips om sneller op te staan

bed
Zo wordt het opstaan net wat minder erg

Voor veel mensen is het vaste prik om doordeweeks vroeg uit de veren te zijn. Echter betekent dat niet dat veel van hen ochtendvogels zijn. Zodra je het grimmige geluid van de wekker hoort, smijt je ‘m het liefst het raam uit en ga je bij voorkeur weer horizontaal. Helaas is dit niet zo’n realistisch scenario en rol je met moeite je bed uit.

Ondanks dat we opstaan niet leuker voor je kunnen maken, zijn er wel een paar tips waardoor je de ochtendperikelen net wat draaglijker kunt maken. Hieronder delen we een paar tips waardoor je ’s ochtends fris wakker wordt.

  • Pak de oorzaak aan: waardoor word je ’s ochtends vermoeid wakker? Komt het doordat je te lang bleef Netflixen? Beweeg je overdag te weinig of ligt het misschien aan je eetgewoontes? Probeer een verandering te maken in je dagelijkse routine waardoor je beter slaapt.
  • Zet de wekker op een andere plek: pronkt je wekker op je nachtkastje? Dan is het ’s ochtends maar wat makkelijk om het pokkending uit te slaan. Zet het uurwerk met de alarmschel op een andere plek, waardoor je hoe dan ook uit bed moet om ‘m uit te doen, voordat je de rest van het huis wakker maakt. Kies bovendien een ijzingwekkend alarmsignaal.
  • Word wakker met licht: vervang de verduisterende gordijnen door vitrage of gordijnen die licht binnenlaten. Zo word je niet wakker in een donker hol en kun je beter inschatten of het nog nacht is of dag.
  • Vermijd alcohol en koffie voordat je naar dromenland gaat: zowel alcohol als koffie heeft een tijdje nodig voordat het uit ons lichaam is. Wil je graag wat drinken? Kies dan voor water. De kans is groot dat je ’s ochtends naar de wc moet, waardoor het makkelijk is om op te staan.
  • Bereid je voor: bedenk de avond van tevoren wat je de volgende dag wilt aantrekken en leg je eten voor de dag alvast klaar en zorg dat alles wat je nodig hebt al in je tas zit. Dit kan je ’s ochtends zo twintig minuten aan tijd schelen, die je weer langer in je bed kunt doorbrengen.
  • Drink: zet een flesje met water naast je bed of een glas water. Neem een paar goede teugen wanneer je opstaat. Dit helpt met wakker worden, gezien je ’s nachts niet hebt gedronken en vaak wat uitgedroogd bent.
  • Iets om naar uit te kijken: verwen jezelf met een lekker ontbijtje, waardoor je je dag leuk begint. Wanneer je jezelf op een lekker ochtendmaaltje mag belonen, gaat het opstaan je ook makkelijker af.

Meer lezen?

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Elle België | Beeld: Pixabay