Slecht geslapen? Eet een stukje chocolade!

chocolade
We verzinnen het niet

Dat chocolade goed is voor je geestelijke gesteldheid wisten we stiekem al. Zo verorberen we graag een blokje van het bruine snoepgoed wanneer we niet zo lekker in ons vel zitten of wanneer we gezellig op de thee zijn bij een vriendin. De bruine lekkernij kent al vele gezondheidsvoordelen, maar we kunnen nog een voordeel van de cacaolekkernij toevoegen aan het lijstje: chocolade geeft je een scherpere geest na een onderbroken nacht!

Wanneer je slecht hebt geslapen, zie je dat niet alleen aan de wallen die tot aan de knieën lijken te reiken, maar ook aan je reactievermogen en alles verloopt bovendien niet even soepel in de hersenpan. Veel mensen krijgen hierdoor te maken met een ‘mistig’ gevoel wanneer ze nadenken. Een bakkie leut helpt gelukkig een beetje. Wil je ondanks je gebroken nacht fit door de dag komen? Combineer die straffe bak koffie met een lekker blokje chocolade. 

Uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in Frontiers in Nutrition blijkt dat de antioxidant flavonoïde, dat ook in chocolade zit, helpt om de ‘mist’ in je hoofd te laten verdwijnen. Bovendien laat cacao je hersenen sneller werken en verbetert het je geheugen. Maar er is nog meer: cacao heeft volgens het onderzoek een positief effect op de hersenfunctie als die is aangetast door slaaptekort bij de gezonde proefpersonen.

Pure chocolade
Om het meest te profiteren van de gezondheidsvoordelen van chocolade kun je het beste pure chocolade nuttigen. Hoe meer cacao erin de reep zit, hoe beter. Ook in het pure snoepgoed zitten de meeste flavonoïden. Voortaan maar een lekker stukje chocolade bij de koffie nemen.

Lees ook: Dankzij deze handige poseertips sta je altijd mooi op de foto

Vond je dit artikel leuk? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pixabay