Déze zes verrassende feitjes wist je nog niet over de IKEA!

IKEA

Dat je dit in Chinese IKEA’s kunt doen!

Ook al komen we er allemaal iedere maand wel een keer (ja, wij maken er iedere maand een uitstapje van), er zijn nog heel veel dingen die we eigenlijk niet wisten over de IKEA. Deze zes feitjes, die ELLE Magazine ons vertelde, wisten wij echt nog niet! 

Je IKEA-meubel kan zomaar heel veel geld waard zijn..
Een IKEA-meubel kan je zomaar heel veel geld opleveren, maar dan moet je wel een beetje geduld hebben! Sommige oude IKEA-meubelen gaan namelijk op veilingen voor hele grote bedragen van de hand; zo is een Ake-stoel uit 1944 voor 85.000 euro verkocht op een veiling in Engeland. Bewaren die meubels dus!

KLIPPAN is een plaats
KLIPPAN is daadwerkelijk een regio in het zuiden van Zweden en is dan ook daar naar vernoemd. Dit is geen toeval; de meubelketen heeft een hele strategie voor het kiezen van namen en banken en stoelen worden bijna altijd naar een Zweedse regio vernoemd.

IKEA is ontstaan met een kapitaal dat bestond uit… zakgeld.
De IKEA is niet opgericht door iemand die toevalligerwijs een zak geld had liggen. Nee, de keten is opgericht door Ingvar Kamprad die als zeventienjarige jongen wat extra geld van zijn vader kreeg omdat hij het goed deed op school. Van dit beetje extra geld besloot Ingvar pennen, fotolijstjes, sieraden, panty’s en andere accessoires te verkopen. Pas later kwamen er meubelen in het assortiment.

In China mag je bedden daadwerkelijk uitproberen 
Wanneer je in China een bed van de meubelketen wilt aanschaffen, ben je welkom om hem een nachtje uit te proberen. Je mag in Chinese filialen de bedden namelijk in de winkel een nachtje uitproberen. Zo kun je nooit meer een miskoop doen!

De grootste IKEA is. echt. enorm.
De grootste vestiging van de populaire meubelketen is maar liefst 640.000 vierkante meter groot, wat ongeveer elf keer het Witte Huis is.

De IKEA-catalogus is een veelgelezen boek
De catalogus wordt jaarlijs vaker gedrukt dan de bijbel. Dit maakt dat de catalogus bijna het meest gelezen boek ooit is. Bizar he!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: archief