‘Mijn vriend is boos dat ik de klusjes in huis 50/50 wil verdelen’

vriend klusjes

‘We betalen evenveel en werken evenveel, waarom zou ik de huisvrouw moeten uithangen?’

Mijke* en haar vriend Floris hebben allebei een fijne baan en delen een appartementje. Dat gaat over het algemeen goed, maar over het schoonmaken in en rond de flat kunnen ze het maar niet eens worden. Mijkes vriend wil de klusjes namelijk niet 50/50 verdelen, maar vindt dat zij meer moet doen. Mijke wil weten hoe ze de situatie aan kan pakken en vraagt op Reddit om advies.

Druk leven

Mijke legt uit hoe het leven van haar en Floris eruitziet: “Floris verdient het dubbele van mijn inkomen, maar we splitten alle kosten half-en-half. Ik werk drie dagen per week en hij werkt vijf, maar ik werk langere dagen. Uiteindelijk werken we dus hetzelfde aantal uren.” Omdat ze lange dagen werkt, wil Mijke die vrije dagen graag spenderen om lekker bij te komen. Maar Floris ziet dat anders. “Hij wordt continu boos dat ik op mijn vrije dagen niet de flat ga schoonmaken of de was ga doen enzo. Ik ben immers toch thuis, dus hij snapt niet waarom ik het niet wil doen.”

Huisvrouw

“Mijn argument is dat ik geen huisvrouw ben. Ik zou mijn vrije dagen moeten kunnen doorbrengen zoals ik dat wil. We betalen hetzelfde om hier te wonen. We hebben een gezamenlijke schoonmaakdag, en dan doen we samen alle klusjes.” Ook heeft Mijke al over alternatieven nagedacht. “Ik stelde voor om een schoonmaker in te huren, als Floris zich er écht zo aan ergert.”

Continu geruzie

Inmiddels voelt het voor Mijke alsof ze continu met Floris over hetzelfde onderwerp aan het ruziën is. “Ik blijf weigeren om mijn vrije dagen te vullen met schoonmaken en ik wil dat we de klusjes 50/50 blijven verdelen. Maar Floris blijft er steeds boos over worden, dus nu vraag ik me af: is het dan echt zo onredelijk dat ik niet meer dan de helft van het schoonmaken wil doen?”

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Easy_Purple5388.

Lees ook: Wist jij dit? Blijkbaar kun je schoonmaken met wasverzachter

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Cottonbro