Wist je dat de Scandinavische manier van je bed opmaken perfect is als jij met een partner slaapt?

Scandinavische manier bed opmaken

Wist jij dit al?

Als jij in een relatie zit en je slaapt naast je partner, dan is de kans groot dat jullie een dekbed delen. Natuurlijk in het begin van jullie relatie erg leuk en gezellig, maar naarmate de tijd vordert kan het nog best wat irritaties opleveren. Zo kan je partner ’s nachts de dekens van je aftrekken, waardoor jij ineens weer wakker schiet. Toch is daar gelukkig een trucje voor. Enne, dat heeft alles te maken met de Scandinavische manier van je bed opmaken. 

Samen slapen

Met je geliefde slapen kan zowel voordelen als nadelen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld je seksleven een boost geven en maakt je lichaam het stofje oxytocine aan. Dit stofje vermindert angst en geeft je een gevoel van kalmte en veiligheid, waardoor je ook dieper slaapt.

Maar soms zorgt het ook voor slapeloosheid omdat je partner aan het woelen of aan het snurken is. Dan moet er wel naar een oplossing gezocht worden, want je hebt natuurlijk wel je slaap nodig. Op TikTok gaat nu een Scandinavische trend rond voor het opmaken van je bed. Deze manier zou ervoor zorgen dat je veel lekkerder slaapt met iemand naast je in bed.

Scandinavische manier

TikTokker Cecilia laat zien hoe zij haar bed op deze manier opmaakt. Je begint gewoon met een hoeslaken om het matras, zoals je dat normaal ook doet. De truc zit hem in het aanschaffen van twee dekbedden. Deze twee dekbedden maak je apart op. Neem het eerste dekbed en leg het iets meer dan halverwege het bed. Doe dit ook met het andere dekbed, zodat je overlappen. Je kunt er eventueel nog een grote sprei overheen leggen, zodat het toch nog een geheel lijkt. Je partner en jij hebben ieder een andere deken, waardoor je lover jouw deken niet meer van je af kan trekken. Aha!

@sejsejlija Do you do it the same way?? #svalbard #longyearbyen #swedish ♬ In The Forest (Acoustic Indie No Copyright) – Instrumental – Lesfm & Olexy

In de comments reageren kijkers enthousiast over deze manier van het bed opmaken. “2 dekens red je relatie!”, klinkt het massaal. Oeh!

Lees ook: Wist je dat de manier waarop je jouw beha aantrekt, iets zegt over jouw persoonlijkheid?

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Happy in Shape, NSMBL | Beeld: Pexels