‘Mijn nicht is woest dat ik mijn haar had afgeschoren voor haar bruiloft’

haar afgeschoren

‘Ik legde uit dat mijn haar toch uitviel door de chemo, maar ze bleef maar schelden’

Michou* is dertien jaar en heeft ontzettend zwaar nieuws te horen gekregen: ze heeft kanker. Inmiddels is ze begonnen aan een zware chemobehandeling, en probeert ze zoveel mogelijk te leven als elke tiener. En daar hoort ook feest bij, zoals de bruiloft van haar nicht Carly. Maar wanneer die ontdekt dat Michou haar haar heeft afgeschoren vlak voor de bruiloft, wordt ze woest. Michou wil daarom weten of ze fout zat en vraagt op Reddit om hulp.

Bloemenmeisje

Michou legt uit dat zij bij de aankomende bruiloft van haar nicht Carly een belangrijke rol speelde. “Ik weet dat ik er wat oud voor ben, maar ik zou een bloemenmeisje zijn. Ongeveer een maand nadat ze me hiervoor vroegen, werd er een hersentumor bij me vastgesteld. Ik begon met chemo, en al snel viel mijn haar steeds verder uit”, schrijft de tiener. “Ik belde Carly op, en vroeg haar what the hell ik moest doen, en ze zei dat het allemaal wel goed zou komen. Dat ik er gewoon zo lang mogelijk van af moest blijven.”

Pruik

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. “We wisten allemaal dat mijn haar het waarschijnlijk niet tot hun bruiloft zou redden, dus mijn broer bestelde een pruik voor me. Die zag er bijna net zo uit als mijn echte haar.” Ondertussen blijft haar eigen haar steeds verder uitvallen. Michou omschrijft hoe frustrerend het hele proces is. “Het viel uit in bossen, en zat continu in de knoop. Niemand had me gewaarschuwd dat uitvallend haar fysiék zoveel pijn zou doen.”

En daarom besluit Michou een paar dagen voor de bruiloft haar koppie kort te scheren.

Ontdekking

“Op vooravond van de bruiloft hadden we een diner met de familie en droeg ik mijn pruik. Een vriendin van Carly was de haarstyliste, en we waren samen bezig met pruikenlijm toen Carly binnenliep. Ze ging volledig door het lint. Ze vroeg waarom ik geen haar meer had, en ik zei: ‘ik heb kanker, mijn haar is uitgevallen’, maar ze bleef maar schelden. Uiteindelijk gaf ik toe dat ik m’n haar had afgeschoren omdat het er zo verschrikkelijk uitzag. Ze noemde me een egoïstische trut, en zei dat ik geen toestemming van haar had om drastische dingen met mijn haar te doen voor haar bruiloft.”

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de tiener haar verhaal onder de naam Adelyn_jo.

Lees ook: Vrouw liegt dat ze kanker heeft zodat vrienden haar bruiloft betalen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Shvets Production