Vrouw biecht op: ‘Ik steel geld van mijn moeder’

stelen

‘Ik vind de reactie van mijn moeder overdreven’

Dorien* heeft een heftige periode achter de rug en is weer bij haar moeder komen wonen na de relatiebreuk met haar ex. Ze zit daarom krap bij kas en is door alle negatieve gevoelens een emotie-eter geworden. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ze geld heeft gestolen van haar moeder om eten te kopen. Haar moeder is hierachter gekomen en is ontzettend kwaad. Op Reddit deelt Dorien het verhaal.

Relatie

“Mijn ex en ik waren drie jaar samen en het was een hele ongezonde relatie”, begint Dorien het verhaal. “Ik woon nu een tijdje bij mijn moeder om alles weer op een rijtje te krijgen. Ik heb namelijk erg veel last van gehad van deze relatie en ben veel meer gaan eten om mijn gevoelens weg te stoppen. Ik weet dat het niet gezond is, maar het is een heel moeilijke gewoonte om te doorbreken.”

Emotie-eten

“Gisteravond was ik echt van streek toen ik aan mijn relatie dacht en ik wilde heel graag naar de McDonalds rijden om alles even te vergeten, maar ik had zelf geen geld meer. Daarom pakte ik wat uit de geldpot van mijn moeder. Toen ik vroeger nog thuis woonde, mochten we allemaal geld pakken uit de pot. Ik gebruikte het toen voor de bus en voor uitgaan. Ik keek op de website van McDonalds wat ik wilde bestellen en pakte 20 euro uit de pot. Ik at het eten op in de auto en kwam thuis toen mijn moeder aan het slapen was.”

Stelen

“Toen ik vanmorgen beneden kwam vroeg mijn moeder waar het geld gebleven was. Ik schaamde me natuurlijk dood en vertelde haar dat ik dacht dat iedereen het geld mocht gebruiken. Mijn moeder wees me erop dat ik een volwassen vrouw ben met een eigen inkomen. Ze zei dat ik van haar heb gestolen. Blijkbaar zit mijn moeder krapper bij kas dan vroeger en had ze de 20 euro zelf nodig voor de kapper.”

Boos

“Ik probeerde haar mijn situatie uit te leggen en het feit dat ik op dat moment echt wat te eten nodig had. Mijn moeder vond het een onzin excuus en noemde me dik en lui. Ze zei dat ik haar vrijdag terug moet betalen en dat ik anders niet langer welkom ben bij haar. Ik schaam me natuurlijk heel erg maar ik vind de reactie van mijn moeder ook overdreven. Ik weet dat het niet netjes was om geld uit de pot te pakken, maar ik had gehoopt dat mijn moeder meer begrip zou hebben voor mijn situatie.” Wat vind jij van de actie van Dorien en de reactie van haar moeder?

De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Adventurous_Fig8572.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder bemoeit zich met alles’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels