Vrouw vertelt: ‘Mijn collega is boos omdat ik haar lunch niet wil maken’

collega lunch

Haar collega blijft haar maar lastig vallen

Selma* is drie maanden geleden begonnen aan haar nieuwe baan. Voor de lunch bereidt ze vaak haar eigen, gezonde maaltijden, simpelweg omdat ze erg van koken en lekker eten houdt. Haar collega’s zijn erg onder de indruk van de gerechten die ze maakt en er is één collega die daar nogal in doorslaat…

Nieuwe baan

“Ik ben dus kortgeleden begonnen aan een nieuwe baan bij een nieuw bedrijf”, begint Selma haar verhaal. “Toen mijn nieuwe collega’s begonnen op te merken dat ik elke dag mijn eigen, gezonde lunch maak, kreeg ik daar best wat aandacht door.” Haar collega’s stellen dan vragen over wat ze precies had gemaakt en geven complimenten over hoe lekker het eruit ziet. “Ze vroegen dan bijvoorbeeld om het recept – wat ik met alle liefde doorstuurde – of wilden weten hoe lang ik erover deed om zoiets te maken”, vertelt Selma. Met dit soort small talk heeft Selma dan ook geen enkel probleem en ze vindt het zelfs fijn dat ze door haar creaties wat aanspraak heeft op haar nieuwe werk.

Opmerkingen

“Met al mijn collega’s ben ik dus helemaal oké, behalve met één vrouwelijke collega, genaamd Sally.” Sally werkt op dezelfde afdeling als Selma en vanaf de eerste dag dat ze Selma’s lunch zag, maakt ze er veelvuldig opmerkingen over. “Ze zegt dan hoe jaloers ze is dat ik mijn eigen maaltijden kan koken”, gaat Selma verder. Ook begon Sally op een gegeven moment te vragen wanneer Selma eens een lunch voor haar zou maken. “Toen ik een week bij dit bedrijf werkte, begon ze al vragen te stellen als: ‘Dus, wanneer maak je eens een lunch voor mij?’. Ik dacht dat ze een grapje maakte en wuifde haar vraag weg met een glimlach.”

Passief-aggressief

“Sally stelt me deze vraag nu minstens één keer per week. Soms zegt ze zelfs dingen als: ‘Je bent me nog steeds een lunch verschuldigd!’. Tot nu toe heb ik haar steeds vriendelijk afgewezen, maar ik weet niet hoe lang ik nog aardig kan blijven”, vervolgt Selma haar verhaal. Vorige week vroeg Sally haar of Selma dan haar lunch zou willen maken tegen betaling. “Ze bood me €3,- per lunch. Ik weigerde dit nogmaals en hierdoor werd ze zichtbaar geïrriteerd. Ze vroeg zich af waarom het zo moeilijk was om haar lunch te maken, aangezien ik toch elke dag al lunch voor mezelf maak.” Ook noemt Sally haar beslissing ‘niet collegiaal’.

“Sindsdien doet ze nogal passief-agressief tegen mij. Als ik met haar samen probeer te werken doet ze ook erg moeilijk”, gaat Selma verder. “Ik heb er een slecht gevoel over gekregen en ik heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken. Had ik gewoon voor haar lunch meten maken om de vrede te bewaren?” Wat zouden jullie doen als jullie Selma waren?

De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het platform Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Uncle-Barnacle.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock