‘Ik weiger lasagne te maken voor mijn geliefde met kerst dit jaar’

lasagne schoonmoeder

‘En dat komt door het gedrag van mijn schoonmoeder’

Charlie* is al zeven jaar gelukkig met haar grote liefde Michael en drie jaar geleden bezegelde het stel hun liefde met een bruiloft. Kerst vieren ze elk jaar steevast bij de moeder van Micheal, iets waar Charlie nooit problemen mee had. Vorig jaar vond er echter een incident omtrent haar geliefde lasagne plaats, waardoor ze er dit jaar een stuk minder zin in heeft.

Geliefde lasagne

“Ik heb altijd lasagne gemaakt met Kerstmis en andere speciale gelegenheden”, begint Charlie haar verhaal. “Ik ben in wezen de lasagne-maker van de familie, iets wat ik totaal niet erg vind aangezien ik dol ben op koken en bakken.” Vorig jaar besloot haar schoonmoeder om de stoute schoenen aan te trekken en ook een eigen lasagne te maken voor het kerstdiner. “Ze maakte de lasagne op basis van wat ze mij een keer heeft zien doen en een recept dat ze van internet had geplukt”, gaat Charlie verder. “Ik was verrast dat ze zelf een lasagne maakte, maar daar zei ik natuurlijk niks van. Wel besloot ik natuurlijk een stukje van haar gerecht te proeven.”

Niet lekker

“Het smaakte totaal niet lekker”, vervolgt Charlie haar verhaal. De lasagne van haar schoonmoeder werd gedurende het diner nauwelijks aangeraakt, terwijl Charlie’s variant halverwege al bijna op was. “Hierdoor knapte er iets bij mijn schoonmoeder en ze werd woedend.” Haar schoonmoeder begon te tieren over het feit dat iedereen meer van Charlie houdt dan van haar. Ook probeerde ze de restjes die nog over waren van Charlie’s lasagne in de prullenbak te gooien. “Ik zeg ‘probeerde’, omdat het grootste deel op de grond terechtkwam. Dat vond ik dan wel weer komisch”, vertelt ze.

Ultimatum

Na het lasagne-incident zijn Charlie en Michael snel vertrokken. “Sindsdien heeft mijn schoonmoeder en niks meer over gezegd. Gisteren belde ze me om te overleggen over wat ik dit jaar voor Kerst zou maken en eigenlijk was de boodschap dat ik weer mijn lasagne moest maken.” Charlie had geen zin in een herhaling van het jaar ervoor en vertelde haar schoonmoeder dat ze geen lasagne ging maken. “Ik zei ook dat ik graag iets anders zou willen maken. Hier was mijn schoonmoeder het niet mee eens en ze slingerde naar mijn hoofd dat ik wraakzuchtig was”, vervolgt Charlie haar verhaal.

De dagen daarop bleef haar schoonmoeder vragen of Charlie tóch haar lasagne zou willen maken. “Ik weigerde steeds opnieuw en dit maakte haar nog bozer. Uiteindelijk heeft ze me een ultimatum gesteld: of ik kwam naar het kerstdiner met mijn lasagne, of ik kwam helemaal niet.” Charlie’s man is van mening dat ze zijn moeder gewoon haar zin moet geven om de vrede te bewaren. Wat zouden jullie doen in Charlie’s situatie?

De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Impressive_Peace6778.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock