We stellen ons niet aan: dít is waarom een papiersneetje zo intens veel pijn doet!

vinger

Het is geen aanstellerij!

Vertellen mensen jou ook weleens dat je je aanstelt als je een papiersneetje in je vinger hebt? Het is optisch ook een klein verwaarloosbaar sneetje, maar het doet zo ontzettend veel pijn! Probeer je handen maar eens te desinfecteren met zo’n sneetje… ultieme pijn. 

Hoe kan het toch dat een klein papiersneetje zo veel meer pijn doet dan bijvoorbeeld een wond op je knie?

Delicate vingers
Vaak zit zo’n wondje op je vingertopje en laat dat nou net de plek zijn waar enorm veel zenuwuiteinden zitten. Je vingers zijn de ledematen waarmee je de wereld ontdekt en waarmee je de meest delicate dingen doet. Een wondje op je vinger doet daarom zo intens veel pijn. Dat is een manier van je lichaam om je te vertellen dat je voorzichtig moet zijn met je vingers.  Ze zeggen weleens dat papier snijdt als een mes. We zullen het je nog mooier vertellen; papier snijdt ook echt als een mes. De zijkanten zijn gevormd als een mes en daarom snijd het ook zo makkelijk in je huid.

Oppervlakkig
Een papiersneetje doet helaas niet een paar seconden pijn, maar soms wel een hele week. Dat komt doordat het een heel oppervlakkig sneetje is. Er gutst niet gigantisch veel bloed uit, waardoor je lichaam het minder snel zal helen. Het heeft immers niet zo veel prioriteit en daarom blijft hij langer pijn doen. De volgende keer dat iemand zegt dat jij je aanstelt omdat je een papiersneetje hebt, kan jij ze dit zeggen!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Unsplash