10x nostalgische dingen die jouw kinderen nooit zullen begrijpen

nostalgische dingen

Ken jij de View-Master nog?

Waar kinderen tegenwoordig druk in de weer zijn met hun iPads en hypermoderne spelcomputers, waren wij back in the day al héél blij als er twee spelletjes op onze Nokia stonden. En wat dacht je van de geweldige computerspellen die op een floppy stonden? Pure nostalgie! 

Geboren in de jaren tachtig of negentig? Dan herken jij deze tien nostalgische dingen vast nog wel.

1. Geldkoker

Als je weer eens met je vrienden en vriendinnen naar het zwembad ging, moest je daar natuurlijk ook een bakkie patat (bij het zwembad was dat altijd éxtra lekker) en een ijsje kopen. Maar hoe nam je het geld daarvoor mee? In een geldkoker natuurlijk!

2. MSN

Geboren in de jaren negentig? Dan zul je je MSN nog heel goed herinneren. Had je net de hele dag op school doorgebracht met je vriendinnen, ging je ‘s avonds op MSN nog rustig even door met kletsen. Uiteraard met een geweldige gebruikersnaam à la [email protected] of Li€s_juh-92. Vond je iemand leuk? Dan kwam je minstens vier keer opnieuw online in de hoop dat hij of zij tegen je zou gaan praten. En wat deed je als je BFF niet antwoordde? Dan drukte je gewoon even keihard op de buzzer. Ach, die goede oude tijden.

3. Game Boy

Ging je met de auto op vakantie naar Frankrijk of Italië, dan was een Game Boy echt een must. Helaas moest je ‘m delen met je broertjes of zusjes, wat keer op keer voor de nodige ruzies zorgde op de achterbank.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door jaren 80 en 90 (@jaren80en90)

4. Flippo’s

Vroeger smeekten we onze ouders om extra zakken chips te halen. Niet per se voor de chips (al was dat een leuke bonus), maar vooral voor de extra Flippo’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door jaren 80 en 90 (@jaren80en90)

5. Huistelefoon

Even iemand sms’en of WhatsAppen was vroeger niet mogelijk. Nee, als jij je vriendje wilde spreken, dan moest je ze bellen met dit bakbeest. En dan maar hopen dat je niet een van zijn ouders aan de lijn kreeg…

 6. View-Master

Vroeger, toen YouTube nog niet bestond, vermaakten wij ons met de View-Master. Je stopte er zo’n ronde kartonnen schijf in en kon genieten van de mooiste plaatjes in het licht. Zo cool!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door jaren 80 en 90 (@jaren80en90)

7. Furby

Op een gegeven moment waren we wel een beetje klaar met de poppen en wilden we maar één ding: een Furby. Dit speelgoed was niet alleen heerlijk zacht en schattig, maar je kon er ook echt mee praten (oké, soort van dan). De Furby reageerde op geluiden en aanrakingen, net zoals mensen dat doen. Had-ie honger? Dan kon je ‘m voeden door op zijn tong te drukken. Als echte feeders deden wij dat dan ook veelvuldig.

8. Strippenkaarten

Ging je vroeger met de bus? Dan moest je je strippenkaart niet vergeten! Waar wij nu onze ov-chipkaart voor de paal moeten houden, stempelde de buschauffeur vroeger de strippenkaart af. Werkte eigenlijk ook best goed, behalve dat wij dat kaartje steeds kwijtraakten…

9. Magnetisch tekenbord

Een klassieker die gelukkig nog steeds in de winkels te vinden is, is het magnetische tekenbord. Hierop maakte je de mooiste kunstwerken door aan de knoppen te draaien. Niet tevreden? Dan schudde je gewoon met het tekenbord en voilà: je kon weer opnieuw beginnen.

10. Sigaretten van chocolade

Tegenwoordig is roken (gelukkig) echt een no go, maar vroeger was het nog doodnormaal. Als kind leek roken ons zó cool en we maakten dan ook altijd nepsigaretten van een stukje papier. Als we écht geluk hadden, dan mochten we van onze ouders zo’n pakje sigaretten van chocolade uitkiezen in de supermarkt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door jaren 80 en 90 (@jaren80en90)

Lees ook: Expert legt uit hoe verslavend smartphones voor kinderen zijn

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Vroegert, Famme | Beeld: iStock