Zoey: ‘De zus van mijn vriend heeft mijn auto gestolen’

zus auto

Ze heeft daarom de politie gebeld

Zoey* woont sinds een jaar bij haar vriend Thijs, en zijn vader in huis. Soms komt er andere familie van haar vriend langs, zoals zijn zus. Enne, Zoey kan niet bepaald goed overweg met haar schoonzus. Al helemaal niet toen zij ervandoor ging met haar auto…

Nieuwe auto

“Vorig jaar ben ik bij mijn vriend en zijn vader ingetrokken”, begint Zoey haar verhaal op Reddit. “Mijn vriend en ik hadden al een paar jaar een langeafstandsrelatie, dus ik verhuisde naar de andere kant van het land om bij hem te gaan wonen toen ik mijn studie had afgerond. Vanwege de grote afstand koos ik ervoor mijn auto te verkopen en een nieuwe te kopen. Mijn vriend betaalde de aanbetaling van de nieuwe auto voor me, maar ik heb hem inmiddels al terugbetaald”, legt Zoey uit.

“Vorige week kwam de oudere zus van mijn vriend, die in een andere stad woont, op bezoek en bleef bij ons in huis. Dit was de eerste keer dat ik haar ontmoette en ik vond haar erg aardig, maar ik heb haar ook weer niet heel goed leren kennen”, vervolgt Zoey. “Twee dagen geleden waren Thijs en ik samen boodschappen aan het doen en zijn zus belde hem op om te vragen wanneer hij terug zou zijn, zodat ze zijn auto kon lenen om met haar vrienden op stap te gaan in een stad een uur verderop. Thijs vertelde haar dat het wel even zou duren en toen vroeg ze of het goed was om mijn auto te lenen. Thijs vroeg het aan mij en ik zei dat ik me daar niet zo prettig bij voelde en dat het dus niet mocht. Mijn vriend liet zijn zus dus weten dat ze mijn auto niet mocht lenen.”

Auto weg

En hoewel Zoey en Thijs dus duidelijk ‘nee’ hebben gezegd, bleek Zoey’s auto bij thuiskomst toch weg. “Een paar uur later kwamen mijn vriend en ik thuis en was mijn auto weg. Ik was nogal verbaasd en Thijs was ook in de war. Thijs’ vader zei dat hij zijn dochter de reservesleutel van mijn auto had gegeven die in het kluisje lag, omdat ze zei dat ze ergens heen moest. Mijn vriend vertelde zijn vader dat zijn zus had gevraagd om mijn auto te lenen, maar dat wij dit hadden geweigerd. Zijn vader deed hier nogal sceptisch over en begreep niet waarom zij de auto mocht niet mocht lenen. Vervolgens zei hij dat hij ‘de auto had helpen betalen, dus deze gedeeltelijk van hem was’. Ik werd woedend en kon niet geloven dat iemand zoiets zou doen. Ik had het geld ook allang terugbetaald. En, de auto staat op mijn naam evenals de verzekering”, aldus Zoey.

“Thijs zei tegen zijn vader dat hij haar moest bellen en dat hij moest zeggen dat ze mijn auto onmiddellijk terug moest brengen. Na twee uur hadden we nog steeds niks van haar gehoord, dus besloot ik de politie te bellen. Ik gaf mijn auto op als gestolen, omdat ik bang was dat als hij beschadigd zou raken, ik de reparatie zou moeten betalen. De vader en zus van mijn vriend werden hier enorm kwaad over en beschuldigden mij ervan dat ik hen wilde laten arresteren. Ze eisen nu dat ik me bij hen verontschuldig en de politie vertel dat het allemaal een misverstand was. Ik zie dit niet zitten, omdat ik het gevoel heb dat ze hebben geprobeerd misbruik van mij te maken. Mijn vriend is het met me eens, maar hij vond wel dat de politie bellen om de auto als gestolen aan te geven misschien te ver ging.” Zoey vraagt zich daarom nu af wat ze moet doen.

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam u/SafePurple2911.

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder wil dat ik voor haar schoonmaak terwijl ik hoogzwanger ben’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels