‘Mijn zus is van slag dat ik nu dunner ben dan zij’

dunner

Mandy’s zus gaat binnenkort trouwen en vindt het niet leuk dat Mandy nu dunner is dan zij

Toen het coronavirus de kop op stak, besloot Mandy* dat ze gezondere keuzes in haar leven wil maken. Op het forum Reddit omschrijft Mandy dat ze altijd veel overgewicht had, maar ze in het afgelopen anderhalf jaar bijna 45 kilo is afgevallen. Haar zus Judith is daarentegen juist aangekomen, en dat vindt Judith best lastig… 

Afvallen

“Ik had altijd veel overgewicht. Een jaar geleden besloot ik echter dat de maat vol was. Ik heb veel veranderingen toegepast in mijn leven en ben bijna 45 kilo afgevallen”, begint Mandy haar verhaal op Reddit. “Ik woon niet bij mijn familie in de buurt en post ook niks op social media. Ik vertelde mijn familie wel dat ik gezondere keuzes maak, maar ze wisten niet dat ik zoveel ben afgevallen.” De vrouw vervolgt dat ze niet aan haar familie vertelde dat ze veel is afgevallen, omdat ze vaker vertelde dat ze wat kilo’s wilde kwijtraken, maar het haar toen niet lukte. “Ik wilde daar niet weer opmerkingen over krijgen.”

Bijkletsen

“Mijn zus gaat binnenkort trouwen en ik ben zo blij voor haar. Door omstandigheden moest ze haar bruiloft uitstellen, maar binnenkort is het eindelijk zover”, gaat de vrouw verder. “Over een week gaat ze trouwen. Omdat ik veel familieleden lang niet had gezien, besloot ik al eerder naar mijn zus toe te reizen, om haar te helpen met de voorbereidingen en om met iedereen bij te kletsen.”

Geschrokken

Mandy vervolgt dat haar zus Judith echter enorm schrok toen ze haar zag. “Mijn zus raakte in paniek toen ze me zag. Ze is zelf namelijk aangekomen. Hoewel ze er nog steeds fantastisch uitziet, is dit de eerste keer in onze levens dat ik dunner ben dan zij. Ik was altijd ‘de dikke zus’. Mijn zus vindt nu dat ik er beter uitzie dan zij als bruid.” Mandy vervolgt dat haar ouders het met Judith eens zijn, waardoor Mandy in de war is. “Dat ik ben afgevallen is toch niet verkeerd?”, vraagt Mandy zich nu dan ook af op het forum.

Mandy is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet ze haar verhaal onder de username Late Water. 

Lees ook: ‘Mijn vrouw is boos omdat ik een nieuwe auto voor mijn ex-vrouw heb gekocht’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels