Vrouw vindt bevalling collega niet zo’n ding: ‘Een hond kan het toch ook?’

collega bevallen

De vrouw krijgt nu behoorlijk wat kritiek…

Lang niet iedereen staat te springen om details over iemands zware bevalling te horen. Wilma* werd onlangs helemaal gek van haar collega die regelmatig in geuren en kleuren over haar pittige bevalling vertelt. Wilma maakte vervolgens een ‘grap’ om haar de mond te snoeren, maar daar reageerde haar collega niet zo goed op… 

Collega

“Een vrouw op mijn werk is onlangs moeder geworden. Nu ze weer aan het werk is, schept ze continu op over haar bevalling”, begint de vrouw haar verhaal op Reddit. “Ik overdrijf niet als ik zeg dat ze elke dag over haar zwangerschap, bevalling en kindje praat”, klaagt Wilma.

‘Grap’

“Een paar dagen geleden was ze – alweer – aan het vertellen over hoe moeilijk het moederschap is, hoelang haar bevalling duurde en hoe zwaar het was. Ik zei toen grappend: ‘Weet je, een hond kan ook bevallen.'” De grap van de vrouw schoot echter in het verkeerde keelgat bij haar collega. “Ze vond het totaal niet grappig en sindsdien praat ze niet meer met me. Ik voel me er best wel slecht over, maar ik werd er gewoon zo moe van.”

Reacties

De vrouw vervolgt dat ze zich nu heel slecht voelt over de grap en vraagt zich af of ze te ver ging. De reacties op Reddit zijn in elk geval niet mals. “Moeder zijn en worden is iets heel bijzonders, maar het is soms ook heel lastig. Je collega wilde deze mijlpaal gewoon delen. Het verbaast me dat deze grap geen verdere consequenties heeft”, reageert iemand. “Ik begrijp dat je moe werd van haar verhalen, maar je had beter niks kunnen zeggen”, vindt weer een ander.

De vrouw heeft laten weten dat ze haar excuses zal aanbieden.

Wilma is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit deed ze anoniem haar verhaal onder de username 3hjaf. 

Lees ook: ‘Mijn zus is van slag dat ik nu dunner ben dan zij’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels