Vrouw vertelt: ‘Mijn zussen mogen mijn dochter nooit meer zien’

zussen dochter

‘Mijn zussen waren weggegaan en hadden Valerie alleen gelaten’

Julia* heeft twee zussen waar ze altijd erg close mee was. Ook haar dochtertje Valerie kan het goed met ze vinden. Echter, is daar recent verandering in gekomen. Op het platform Reddit doet Julia haar verhaal.

Zussen

Toen we jonger waren, was ik altijd met mijn zussen Kim en Lia”, begint Julia haar verhaal. “Ik vertrouw ze dan ook honderd procent met mijn dochter. Valerie haat het namelijk om alleen te zijn sinds haar vader is overleden.”

Afgelopen week nam Julia haar dochtertje dan ook mee naar haar ouders voor de lunch, iets wat ze wel vaker deden. “Mijn zussen waren er ook – zij wonen daar omdat ze geen vaste baan hebben. Toen ik aankwam bij mijn ouders, stonden mijn zussen al blij voor de deur. Ik vroeg ze meteen waar onze ouders waren, omdat ik nog even snel naar de supermarkt moest.”

Alleen

Kim en Lia zeiden Julia dat hun ouders eventjes weg waren, maar dat zij wel eventjes op Valerie konden passen. “Ik vond dat goed omdat ze allebei wel eens op Valerie hebben gepast. Ik ging naar de supermarkt en belde mijn ouders om hen ook te laten weten dat Valerie bij hen thuis was. Toen ik na een half uurtje ongeveer klaar was met de boodschappen, reed ik weer terug naar het huis van mijn ouders.”Julia dacht dat er niks aan de hand was, totdat ze hysterisch werd opgebeld door een van haar zussen.

“Ze zei dat Valerie een ‘snotaap’ was en dat ik haar moest komen ophalen. Ik haastte me erheen en zag mijn ouders tekeer gaan tegen mijn zussen. Valerie zat huilend op de veranda”, gaat Julia verder. “Ik ging naar ze toe en vroeg wat er was gebeurd. Mijn moeder legde uit dat mijn zussen weg waren gegaan en Valerie alleen hadden gelaten. Gelukkig duurde het niet lang voordat mijn ouders er weer waren, maar alsnog.”

Geen contact

Julia was woest. “Ik pakte Valerie op en schreeuwde tegen mijn zussen dat ze mij en mijn kind niet meer mochten zien. Kim zei dat het niet eerlijk was en dat Valerie oud genoeg is om alleen te zijn. Lia probeerde ook nog iets te zeggen, maar ik luisterde al niet meer. Ik vertrok naar huis en hun maakte nog verder ruzie met elkaar.”

“Toen we thuis waren, praatte ik even met Valerie en vroeg haar of ze dit eerder hebben gedaan. Ze zei dat ze dit niet eerder hadden gedaan, maar dat ze wel eens ‘een paar minuten’ weg waren. Ik omhelsde Val en zei haar dat ze nooit meer bij haar tantes hoefde te zijn. Toch was Valerie het hier niet mee eens en zei dat het waarschijnlijk een misverstand was en dat zij ze wél wilde zien. Ik wist niet meer wat ik moest zeggen en wachtte gewoon tot ze in slaap viel. Maar nu voel ik me schuldig… Wat moet ik doen?” Wat adviseer jij?

*Julia is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet zij haar verhaal onder de user name Hopeful_Storm-3208.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn vriend vond mijn beste vriendin leuk’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock