‘Ik wil niet meer dat mijn moeder op mijn dochter past’

moeder dochter

De vrouw vertrouwt haar moeder niet helemaal meer

Sharon* is dolgelukkig met haar gezinnetje. Zij en haar vriend hebben een dochtertje van vijf en wonen samen. Daarnaast hebben ze beiden een drukke baan. Sharons moeder paste regelmatig op dochtertje Aylin, maar Sharon heeft liever niet meer dat haar moeder dat doet. Op Reddit vertelt ze anoniem waarom niet.

Oppassen

Sharon vertelt dat ze dicht bij haar moeder woont en zij overdag vaak op Aylin paste wanneer Sharon en haar vriend moeten werken. Dat ging lang goed, totdat Sharons moeder een nieuwe man (Mark) kreeg. “Ongeveer 2 maanden geleden begon mijn moeder een relatie met een man genaamd Mark”, begint Sharon haar verhaal. “Ik kende hem niet en dus vertelde ik mijn moeder dat ik me er niet goed bij voelde dat hij bij haar thuis was terwijl zij op Aylin paste”, vervolgt Sharon. “Ze vertelde me dat hij er overdag niet zou zijn en dat hij heel vaak werkt, dus dat ze elkaar maar af en toe zien. Ik geloofde haar omdat ze mijn moeder is en we erg close zijn.” Toch bleek Sharons moeder niet helemaal eerlijk geweest te zijn.

Gelogen

“Het probleem begon toen ik terug naar mijn huis reed nadat ik Aylin had opgehaald. Ze zei tegen me: ‘mama ik moet echt plassen, kunnen we ergens stoppen?’ Ik vroeg waarom ze niet bij oma is gegaan en toen zei ze me dat mijn moeder haar opsluit in een kamer wanneer Mark langskomt.” Sharon werd woedend toen ze dit hoorde. “Ik reageerde verward en een beetje boos, omdat Mark daar helemaal niet hoorde te zijn. Toen ik thuiskwam, praatte ik met mijn vriend nadat Aylin naar bed was gegaan. Hij zei me dat ik met mijn moeder moet praten. En dat deed ik.” Sharon voelde haar moeder flink aan de tand.

Vreemde man

“Het eerste wat ik mijn moeder vroeg was: ‘Komt Mark langs terwijl jij op Aylin let?’ En ze zei tegen mij: ‘Nee waarom vraag je dat?’. Ik vertelde haar wat Aylin tegen me gezegd had en zij zei dat mijn dochter dat had verzonnen en nog te jong is om dat te kunnen vertellen. Aylin is 5 en absoluut geen leugenaar.” Uiteindelijk krijgen Sharon en haar moeder een fikse discussie, maar geeft haar moeder toch toe dat Mark inderdaad langskomt als Aylin er is. “Ik werd woedend en zei: ‘Je kent deze man pas twee maanden en je laat hem nu al langskomen met mijn dochter hier?! Niet alleen kan hij jou of haar pijn doen, maar je sluit haar ook nog eens op in een slaapkamer zodat jullie seks kunnen hebben?’ Ik vertelde haar dat ze niet meer op Aylin mag passen en ze begon boos te worden. Ze zei dat ze niets met Aylin zou hebben laten gebeuren en dat ze mocht doen wat ze wilde omdat het haar huis is.”

Inmiddels is Sharon al een week niet meer langs geweest bij haar moeder en laat ze haar niet meer op Aylin passen. “Ik heb mijn zus tijdelijk op Aylin laten passen, maar ik moet of een betrouwbare oppas vinden of mijn baan opzeggen. Dat is niet heel moeilijk, maar Aylin mist mijn moeder echt… Maar ik ben echt nog niet klaar om haar op Aylin te laten passen en dat wil mijn vriend ook niet.” Sharon vraagt zich af of ze terecht heeft gehandeld in deze situatie. Wat vind jij?

*Sharon is niet de echte naam van deze vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/Zoeysmith2002.

Lees ook: ‘Mijn vriend knoeit met mijn wekker zodat ik me verslaap voor werk’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels