‘Mijn vriend knoeit met mijn wekker zodat ik me verslaap voor werk’

wekker

Dit ‘grapje’ zorgt ervoor dat Sascha nu in de gastenkamer slaapt met de deur op slot

De vriend van Sascha* is een behoorlijke grappenmaker. Maar sinds hij thuiszit met een gebroken arm, gaan die grapjes ten koste van haar carrière. Doordat hij continu expres haar wekker verzet, verslaapt Sascha zich keer op keer. Op het forum Reddit deelt de vrouw haar verhaal. 

Gebroken arm

“Mijn vriend is van nature een grappenmaker”, begint Sascha haar verhaal. “Hij lacht altijd overal om en haalt met iedereen grapjes uit.” Een van die grappen kwam hem onlangs duur te staan. “Twee weken geleden brak hij zijn arm door een grap, als gevolg daarvan kan hij niet werken en zit hij de hele dag thuis. Zelf maak ik lange dagen en heb ik een zeer stressvolle baan.” Het contrast in huis is dus groot op dit moment – met vervelende gevolgen voor Sascha.

 Wekker verzetten

“Hij begon te klagen dat hij zich eenzaam voelde en vroeg me om thuis te blijven van mijn werk zodat hij bij hem kon blijven”, vertelt Sascha, die het verzoek weigerde. Daar liet haar vriend het echter niet bij zitten. “Hij begon met mijn wekker te knoeien, om ervoor te zorgen dat ik me versliep. Hij wachtte tot ik in slaap viel, pakte dan mijn telefoon en rommelde met mijn wekker. Daardoor werd ik een uur later wakker dan zou moeten, waardoor ik mijn werk miste”, legt de gefrustreerde vrouw uit.

“Ik ben een zware slaper en heb mijn telefoonwekker echt nodig om wakker te worden.” Maar daar leek haar vriend niet mee te zitten. “Hij lachte elke keer dat het gebeurde om mijn reactie en vroeg vervolgens doodleuk: ‘wat gaan we vandaag doen?'”

Ontevreden baas

Dat Sascha zich plotseling keer op keer versliep, bleef ook op haar werk niet onopgemerkt. “Het had invloed op mijn baan”, vertelt ze. “Toen ik hoorde dat het me een mogelijke loonsverhoging kostte omdat mijn baas niet blij met me was, knapte er iets. Ik kreeg ruzie met mijn vriend en verplaatste mijn matras naar de gastenkamer. Vanaf dat moment slaap ik daar, met de deur op slot.”

Een drastisch besluit, dat haar vriend maar nauwelijks kon geloven. “Hij was boos, maar ik vertelde hem dat ik in de gastenkamer zou verblijven totdat hij niet meer met mijn wekker zou knoeien waardoor ik mijn baan op het spel zette. Hij vond dat ik overdreven reageerde en zei dat het slechts een grapje was dat ik te serieus nam.” Daar was Sascha het niet mee eens. En terwijl haar vriend smeekt dat ze terugkomt, weet zij niet wat ze moet doen. Wat raad jij aan?

*Sascha is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/throwraAlarm77.

Lees ook: ‘Mijn vriendin zegt dat het mijn schuld is dat ze haar baby niet mag zien’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels