Gefrustreerde vrouw vertelt: ‘Mijn man wil zijn auto niet met mij delen’

auto delen

De vrouw vindt het belachelijk

Natalie* en haar man Marcel zijn al zo’n tien jaar samen. De twee hebben samen een hond en een kind. En hoewel de twee bijna alles delen thuis, wil Marcel niet dat Natalie zijn auto gebruikt. De vrouw vindt dat maar stom en doet anoniem haar verhaal op Reddit.

Nieuwe truck

“Deze specifieke kwestie begon een paar maanden geleden toen hij een nieuwe truck kocht”, begint Natalie haar verhaal. “De avond voordat hij hem moest ophalen, vroeg ik hem om de hond uit te laten. Hij weigerde en zei dat de hond van mij was en dus mijn verantwoordelijkheid was, niet de zijne.” De hond is technisch gezien ook van Natalie en zij neemt ook het grootste deel van de zorg op zich, maar dit was de eerste keer dat ze Marcel vroeg om hem uit te laten. “Ik zei hem dat als hij zoiets simpels niet kon doen als de hond uitlaten, ik mijn vrije dag niet zou besteden om hem naar zijn truck te brengen. De volgende ochtend vroeg hij me om hem te brengen, en ik zei nee om hem te herinneren aan onze ruzie van de avond ervoor. Hij moest een Uber nemen, wat meer dan $100 kostte.”

Hulp

Een paar weken later vroeg Natalie aan Marcel of ze zijn truck mocht lenen. “Een paar weken geleden vroeg ik hem om hulp bij het ophalen van een matras, omdat ‘mijn’ eigen auto een kleine auto is. Hij weigerde, tenzij ik 70 dollar per maand zou bijdragen aan de betaling van zijn truck. Zijn redenering was dat, aangezien ik ‘profiteer’  van de truck, ik zou moeten helpen om ervoor te betalen. Daarnaast was hij blijkbaar ook niet vergeten dat ik hem toen niet naar zijn truck heb gebracht.” De twee kregen fikse ruzie. “We hebben hier een heftige ruzie over gehad, en ik stelde dat ik als zijn vrouw toegang zou moeten hebben tot zijn middelen (uiteraard binnen redelijke grenzen) zonder financieel te hoeven bijdragen aan die specifieke middelen. Uiteindelijk verontschuldigde ik me dat ik hem niet naar de truck had gebracht, en hij stemde ermee in dat hij me in de toekomst met dit soort dingen zou helpen.”

Daarmee leek het hoofdstuk gesloten, maar een paar dagen later deed Marcel weer moeilijk. “Hij hielp me met een bureau bij iemand af te leveren, dat ik ongeveer 5 minuten verderop had verkocht”, vervolgt Natalie. “Achteraf vroeg hij om de helft van het geld dat ik had verdiend met de verkoop van het bureau. Ik weigerde dit, omdat ik vond dat zijn vrachtwagen een gedeelde bron is en hij mijn echtgenoot is, niet een gecontracteerde bezorger. Hij raakte daardoor geïrriteerd.”

Ruzie

En daar bleef het niet bij. “Vandaag vroeg ik om zijn hulp bij het ophalen van een uittrekbare bank voor onze logeerkamer. Hij zei nee. Toen ik hem vroeg waarom, zei hij: ‘omdat ik je niet graag help’. Hij legde verder uit: ‘jij wil een deel van de betaling van de auto niet betalen en je hebt me niet een deel van het geld van je bureau gegeven, dus ik wil niet echt MIJN truck gebruiken om JOU te helpen’. Ik zei gewoon, ‘Oké’ en liep weg.”

Natalie zit in dubio en vraagt zich af of zij misschien fout zit. “Ik ben echt in de war en onzeker. Ik bedoel, natuurlijk vind ik het eerlijk dat hij zijn truck gebruikt om mij af en toe te helpen, net zoals ik mijn middelen gebruik om hem te helpen wanneer ik kan. Voor mij is dat een deel van een toegewijde relatie met iemand, en hoe onze relatie heeft gewerkt tot aan deze voortdurende kwestie met de vrachtwagen.” Maar ze vraagt zich af of ze niet moet meebetalen aan de kosten van de truck. Wat vind jij dat Natalie moet doen?

*Natalie is niet de echte naam van de vrouw. Ze deelt haar verhaal anoniem onder de naam u/Imediate_Amoeba386.

Lees ook: ‘Ik wil niet meer dat mijn moeder op mijn dochter past’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash