‘Mijn ex-man blijft zijn nieuwe vriendin meenemen naar onze gezinsuitjes’

ex man

De vriendin van haar ex is ook de vrouw waar hij haar mee bedroog

Shirley* en haar ex-man zijn drie jaar geleden gescheiden, maar zien elkaar nog steeds regelmatig vanwege hun jonge kinderen. Tot voor kort was dat geen probleem, maar een paar maanden geleden begon haar ex zijn nieuwe vriendin mee te nemen naar hun uitjes als ‘gezin’. Shirley is allesbehalve blij met deze ontwikkeling en doet haar verhaal op Reddit. 

Scheiding

Tijdens de scheiding stemde Shirley er mee in dat haar kinderen om het weekend bij haar ex-man verbleven. “Ook besloten we om regelmatig tijd te blijven doorbrengen als gezin, want dat leek ons het beste voor de kinderen”, vertelt ze. “Ik heb altijd geprobeerd beleefd te zijn tegen mijn ex in het bijzijn van de kinderen, omdat ik wil dat ze een goede relatie hebben met hun vader.” Een aantal maanden geleden begon haar ex echter zijn nieuwe vriendin, zonder overleg met Shirley, mee te nemen tijdens hun quality time als gezin.

Familie

Belangrijk om te weten over de nieuwe vriendin van Shirley’s ex: “De reden dat ik en mijn ex gingen scheiden, is omdat hij mij bedroog met zijn assistent. Die assistent is nu dus zijn vriendin.” Shirley besloot haar ex te vertellen dat ze het niet fijn vond als de vrouw op deze momenten aanwezig was, maar hij moest daar niets van weten. “Hij zei dat hij wilde dat de kinderen haar als familie gingen zien, en dat ze eraan moesten wennen dat ze in de buurt was”, vertelt Shirley.

Mama

Omdat het niet werkte om tegen haar ex-man te praten, ging Shirley het gesprek aan met zijn nieuwe vriendin. “Ik hoopte dat ze mijn kant van het verhaal zou begrijpen, maar ik plaats daarvan vertelde ze me dat als het me zo hinderde, ik ook gewoon niet kon gaan”, vervolgt ze haar verhaal. Toen Shirley dacht dat het niet erger kon, kwam ze er een paar weken later achter dat de vrouw haar kinderen dwong om hun ‘mama’ te noemen. “Zelfs waar ik bij was”, zegt Shirley.

Haar kinderen lijken de nieuwe vriendin van hun vader leuk te vinden, maar volgens Shirley komt dat alleen omdat ze de kinderen omkoopt met snoep.

Vervangen

Shirley heeft nu het gevoel dat ze niet alleen als echtgenote is vervangen, maar ook als moeder voor haar kinderen. “Mijn ex en zijn vriendin hebben altijd het hele weekend om tijd met onze kinderen door te brengen, dus het is niet zo dat deze momenten de enige momenten zijn waarop ze hen kan zien”, legt Shirley uit. “Zoals je begrijpt heb ik haar nooit echt gemogen, maar ik heb echt geprobeerd aardig voor haar te zijn omwille van de kinderen”, vertelt ze verder. “Alleen ik heb het gevoel dat ze mijn kinderen manipuleert en daar wil ik toch echt een stokje voor steken. Wat zouden jullie me adviseren?”, beëindigt ze haar verhaal.

Lees ook: Birte’s vriend doet niets in het huishouden omdat ‘hij meer verdient’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock