Leuke manieren om de kunstwerken van je kind te bewaren

kunstwerken kind

Je huis stijlvol versieren met de kunstwerken van je kind? Dat doe je zo!

Met een jong kind in huis kom je waarschijnlijk om van de felgekleurde papieren, papier-maché geknutsel en geschilderde kunstwerken. Hangt de koelkast inmiddels vol met het prachtige geklieder van je kind en zoek je een andere manier om deze kunstige parels te bewaren? Wij zetten een paar leuke ideeën voor je op een rijtje. Kijk snel mee!

Houten knijpers

Een leuke manier om de schilderijen van jouw jonge Picasso tentoon te stellen, is door ze aan een touwtje met houten knijpers te hangen. Hang ze bijvoorbeeld in een leuk hoekje in de woonkamer, in de slaapkamer of boven je bureau.

Inlijsten

Ben jij dol op posters? Combineer deze dan met de kunstwerken van je kind. Lijst de schilderijen van je kind in en hang ze tussen je favoriete posters. Zo creëer je een gallery wall die er niet alleen verzorgd en stijlvol uitziet, maar ook is hij op deze manier nét een tikkeltje specialer. Want zeg nou zelf: de kunstwerken van je kind vind je toch nergens anders?

Prikbord

Je kunt de tekeningen van je kind ook heel leuk bewaren op een groot prikbord óf op meerdere kleine prikbordjes. Hang de kleinere prikbordjes symmetrisch op of hang ze op als een soort gallery wall (zoals met de lijsten hierboven).

Boek

Komt jouw kind elke dag thuis met een nieuw kunstwerk? Dan wordt het moeilijk om al die pareltjes tentoon te stellen op de koelkast, muur en op het prikbord. Een leuke manier om al die tekeningen en schilderijen te bewaren, is door ze te bundelen in een boek. Maak bijvoorbeeld een boek met alle tekeningen, knutselwerken en schilderijen die je kind tussen zijn eerste en derde verjaardag heeft gemaakt. Superleuk om op terug te kijken!

Collage

Wil jij geen hele muur vol tekeningen? Laat je kind dan een stuk of twintig van zijn of haar favoriete tekeningen kiezen en maak hier een collage van. Lijst deze collage in en hang ‘m op een mooie plek.

ngen

Lees ook: ‘Mijn zoon wil niet dat ik mijn kleindochter op zoek’

Bron: Her Family | Beeld: Unsplash, Dragos Gontariu