Zó ziet de ex-vriendin van koning Willem-Alexander eruit!

koning

Ja, zelfs de koning heeft een ex!

Voordat onze koning met de prachtige Máxima Zorreguieta trouwde, heeft hij ook nog een aantal andere relaties gehad. Ook al kunnen we ons niet meer iemand anders aan de zijde van Willem-Alexander voorstellen, toch is het leuk om even te kijken hoe het met Emily Bremers, de ex-vriendin van de koning gaat! 

Het scheelde niet veel, want voor even leek het alsof Emily de aanstaande koningin van Nederland zou worden.

De ontmoeting
Willem-Alexander en Emily leerden elkaar kennen aan de Universiteit van Leiden en vanaf 1994 hadden ze een officiële relatie. Toch werd hun relatie nog redelijk lang geheim gehouden, totdat ze samen betrokken raakten bij een verkeersongeval op weg naar hun wintersportvakantie. Hierna was het voor heel Nederland geen geheim meer dat de twee een relatie hadden samen.

Huwelijksaanzoek
De toenmalige koningin Beatrix en moeder van Willem-Alexander liet destijds weten dat zij Emily een geschikte huwelijkskandidaat vond voor haar zoon. Dus als het aan de koningin lag, zat een koninklijke bruiloft er zeker wel in. Vier jaar verder in hun relatie, in 1998 werd er een exclusief bal ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de koningin georganiseerd. Als vriendin was Emily hier samen met Willem-Alexander aanwezig. Iedereen was op dit bal gespannen in afwachting wanneer Willem-Alexander haar ten huwelijk zou vragen. Deze vraag is nooit gekomen en kort na het bal gingen ze ieder hun eigen weg.

Scheiding
In 2002, een aantal jaar later, trouwde Emily met één van de beste vrienden van de koning, Roderick van der Wijck. Zelfs Willem-Alexander en Máxima waren aanwezig op deze bruiloft. Na het huwelijk kregen ze twee zoons, Philip en Maurits. Desondanks werd haar huwelijk met Roderick geen succes en is ze tegenwoordig weer vrijgezel. Na de scheiding kocht Emily een eigen appartement in Den Haag.

Lees ook: Willem-Alexander onthult zijn geheim voor zijn goede huwelijk

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: RVD, Frank van den Beek