Martine Bijl op 71-jarige leeftijd overleden

De gevolgen van een hersenbloeding zijn haar fataal geworden

Martine Bijl is donderdag in het bijzijn van haar familie overleden. Dat meldt haar management Stage Entertainment. In 2015 werd de zangeres, actrice en presentatrice getroffen door een hersenbloeding en de gevolgen hiervan zijn haar fataal geworden. Martine is 71 jaar geworden.

Via Twitter reageren collega’s van Martine geschokt op haar overlijden.

Hersenbloeding

Martine Bijl was getrouwd met presentator en regisseur Berend Boudewijn. De afgelopen jaren werd Martine opnieuw populair bij het grote publiek als presentatrice van het programma Heel Holland Bakt. Ze was in de eerste drie seizoenen van het bakprogramma te zien, maar na haar hersenbloeding werd de presentatie overgenomen door André van Duin. De uitvaart vindt woensdag in besloten kring plaats.

‘Geweldige vakvrouw’

André van Duin wist eergisteren al dat ze was overleden, zo vertelt hij aan RTL Nieuws. ”Het is altijd moeilijk als je zoiets weet. Het blijft onwerkelijk natuurlijk. Door haar ziekte was ze al een tijdje uit beeld bij ons, maar we hadden nog wel contact via SMS en via mail. Ze kampte na haar hersenbloeding met een depressie. Martine was zeer veelzijdig en een geweldige vakvrouw.”

Carrière

Martine was zowel bekend als zangeres en actrice als presentatrice. In haar carrière bracht ze twintig albums uit en zat ze in het panel van Wie van de Drie. Ook was ze in meer dan 100 afleveringen te zien van Het Zonnetje in Huis. Verder was ze bekend van de reclames voor het groentemerk Hak.

Condoleances

Via Twitter stromen de condoleances binnen:

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill