Miljuschka Witzenhausen over menstruatie: ‘Soms ga ik dan bijna out’

miljuschka

De presentatrice vertelt dat ongesteld zijn voor haar geen pretje is

Voor Miljuschka Witzenhausen is ongesteld zijn een ramp. De tv-kok heeft namelijk een aandoening, waardoor haar menstruatieklachten altijd heel heftig zijn. Vorige week was het weer eens raak en kampte de presentatrice met heftige klachten, zo schreef ze in haar nieuwsbrief.

Tijd van de maand

Miljuschka kwam net terug van een tripje naar Parijs toen ze zich ineens niet lekker begon te voelen. “Wanneer ik dan de Flo app open, zie ik het al. Het is weer die tijd van de maand”, schrijft ze. “Leuk is het nooit, en dan heb ik ook nog eens een aandoening aan mijn baarmoeder waardoor ik mega veel last en pijn heb.” Soms zijn de klachten zo erg dat ze out gaat. “Soms ga ik dan bijna out”, vertelt ze. “De eerste dagen heb ik echt het idee dat ik niet na kan denken, en voelt het alsof ik twee nachten niet geslapen heb.” Het liefst ligt ze dan met een warme kruik lekker op bed.

Taboe

De tv-kok vindt het belangrijk om deze ‘ellende’ ook met haar volgers te delen. “Dat zou ik vroeger nooit gedaan hebben, maar nu ben ik er gewoon open en eerlijk over”, vertelt ze verder. “Laten we dit zogenaamde taboe de wereld uithelpen.” Dit vindt de presentatrice niet alleen belangrijk voor zichzelf, maar ook voor haar dochter. “Ik deel dan ook alles met haar, dan weet ze wat ze kan verwachten.”

Lees ook: Marieke Elsinga over weer aan het werk gaan: ‘Ik zie er niet tegenop’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress