‘Ik weigerde om een oude vrouw mijn zoons plek in de bus te geven’

plek bus

Haar zoon voelde zich niet lekker

Chantal* en haar zoon gingen onlangs met de bus naar een afspraak toen. Tijdens die busreis kreeg Chantal het aan de stok met een andere reiziger. Op Reddit legt ze anoniem uit wat er aan de hand was. 

Afspraak

“Mijn zoon heeft wekelijkse therapie-afspraken waar ik hem naartoe breng”, begint Chantal haar verhaal. “Helaas liet mijn man onze dochter zijn auto lenen en had hij een noodgeval op zijn werk, waardoor hij mijn auto moest gebruiken en mijn zoon en ik de bus moesten nemen”, vervolgt ze. “Het was niet ideaal, maar liever de bus dan een afspraak missen.”

Voordat Chantal met haar zoon vertrok, zijn ze echter vergeten wat te eten. “Hoewel het niet aan mij is om te vertellen waarom hij naar therapie gaat, kan ik wel zeggen dat hij vaak vergeet te eten. Ik zorg er meestal voor dat hij te eten krijgt, maar door het gedoe ’s morgens vergat ik dat.” Chantals zoon werd daarom een beetje duizelig. “De bus was niet te vol, maar alle plaatsen waren bezet. Het ging niet zo goed met mijn zoon en ik zag dat hij duizelig was van de honger en de bus. Dus toen er een plekje vrijkwam, liet ik hem daar zitten. Ik probeerde toen een chocoladereep te vinden die ik in mijn tas had.”

Plek afstaan

“Terwijl dit gebeurde, zag ik een oudere vrouw en haar volwassen dochter naast ons staan. Ik besteedde er niet veel aandacht aan, totdat de dochter me op de schouder tikte.” Chantal kreeg het toen een beetje aan de stok met deze vrouw. “Ze vroeg of mijn zoon kon opschuiven, zodat haar bejaarde moeder kon gaan zitten.” Chantal liet haar zoon niet opstaan, omdat hij zich dus niet lekker voelde. “Ik vond het heel erg, echt waar, maar het ging niet goed met mijn zoon en staan zou het moeilijker maken. Ik had de chocoladereep gevonden en hij at hem langzaam op, maar als hij toen was opgestaan, was hij zeker flauwgevallen.”

Chantal legde de situatie uit aan de vrouw, maar die deed nogal nonchalant. “Ik verontschuldigde me en legde uit dat mijn zoon zich niet goed voelde. Ze rolde met haar ogen en zei dat ze hem eerder had zien staan en dat hij een jonge, gezonde tiener is. Ik verontschuldigde me nogmaals en zei haar dat hij zich niet goed voelde en dat als dat zo was, hijzelf haar wel een stoel zou hebben aangeboden.”

Discussie

De vrouw wilde echter nog steeds dat haar moeder de plek kreeg. “De dochter zei dat ik naar haar moeder moest kijken en ik gaf toe, de arme vrouw zag er echt moe uit. Maar ik kon het niet. Mijn zoon begon tegen me aan te leunen, dus zei ik nog een laatste keer tegen de vrouw dat het me speet en dat ze iemand anders moest vragen.”

De vrouw schold Chantal toen fluisterend uit voor ’teef’. “En toen we uit de bus stapten, zei een vrouw die bij ons uitstapte dat een tiener meer aankan dan een oudere vrouw en dat ze hoopt dat iemand mij zo behandelt als ik haar leeftijd heb.” Aii… “Mijn zoon was zo buiten zinnen, ik denk dat hij het niet eens merkte of zich er iets van aantrok, maar ik krijg dit niet uit mijn hoofd.” Chantal wil daarom weten of zij gelijk had of niet. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwaway_2522.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels