Yolanthe Cabau vertelt over nieuwe acteeravonturen

yolanthe-cabau

‘Het is een droom die uitkomt dat ik hier nu ook aan de slag mag’

Sinds jaar en dag is Yolantha Cabau een van de vaste columnisten van Grazia. In het nieuwste nummer vertelt ze over het acteerwerk dat ze de afgelopen tijd gedaan heeft en over leven aan de andere kant van de wereld.

Werk in Nederland en Amerika

Yolanthe heeft de laatste paar jaar niet stilgezeten. “De meeste tijd breng ik door in Los Angeles, maar ik vlieg nog regelmatig op en neer naar Nederland voor werk en familie. In de afgelopen twee jaar nam ik hier films als Liefde Zonder Grenzen, Just Say Yes, F*ck de Liefde en De Allergrootste Slijmfilm op. Acteren maakt me happy en het is heerlijk dat ik dat in mijn thuisland kan blijven doen.”

Tijdens het filmen van de Amerikaanse thriller Egyptian Affair plaatste haar tegenspeler een scène op Instagram, wat werd opgepikt door een Amerikaanse producer. Hij benaderde Yolanthes management in LA en dat bracht het balletje nog weer verder aan het rollen: ze mocht auditie komen doen voor een andere film, Vacation Nightmare. “Na drie auditierondes kreeg ik de rol van advocate Hanna, hoe gaaf! De film draait om drie vriendinnen die samen op vakantie gaan. Een van hen wordt aangevallen door een stalker. De politie doet niks, dus nemen ze het heft in eigen hand.”

Een belangrijk besef

Momenteel is Yolanthe volop bezig met draaien voor die film, in Los Angeles. De afstand tussen die plek en Nederland komt af en toe hard binnen. “Na de eerste draaidag stapte ik mijn auto in, ik zette een muziekje op en reed door de bergen terug naar huis. Het besef sloeg ineens toe dat ik aan de andere kant van de wereld was en alleen met mijn zoontje een nieuw leven aan het opbouwen ben, en nu ook de kans heb gekregen om dichtbij huis te werken en een nieuw avontuur aan te gaan.”

Een droom die uitkomt

De afgelopen jaren heeft Yolanthe in verschillende landen gewoond. “Ik heb altijd geprobeerd de taal van het land te leren zodat ik daar ook kon werken. In Italië presenteerde ik de Giro d’Italia en in Turkije speelde ik in de bioscoopfilm Police Academy, Turks gesproken. Nu ik hier in Los Angeles woon, is het een droom die uitkomt dat ik hier nu ook aan de slag mag.” De komende tijd zullen we dus heel wat werk van haar zien!

Meer lezen? In de nieuwste Grazia vind je onder andere interviews met Robbie Williams, Zendaya, Gwen van Poorten en Géza Weisz. Vanaf morgen in de winkels!

Lees ook: ‘Ik heb de perfecte man gevonden, op één ding na…’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress