Leuk vooruitzicht: musical over prinses Beatrix in de maak

Beatrix

Het spektakel zal het publiek een kijkje binnen de paleismuren geven

Beatrix is inmiddels al jarenlang geen koningin meer. Sinds ze het stokje heeft doorgegeven aan haar zoon, draagt ze de titel prinses. Desondanks heeft prinses Beatrix een bijzonder leven geleid in haar jaren als koningin, maar ook daarvoor en daarna natuurlijk. Reden genoeg voor productiehuis MediaDome om een musical over haar leven te maken! 

Boeiende vrouw

Het spektakel over prinses Beatrix haar leven zal het publiek een kijkje binnen de paleismuren geven. De koningin zat van 1980 tot 2013 op de troon. Wat kunnen we verwachten van het muzikale theaterstuk? Her verhaal van een vertaling zijn van alle indrukwekkende gebeurtenissen die in het leven van de voormalige koningin leven zijn gebeurd, en wat er zich zoal heeft afgespeeld binnen in het paleis. Dat belooft wat!

De perfecte locatie

Producenten Alex Mensen en Okke Verberk van productiehuis MediaDome kregen dit geniale idee al lang geleden. Maar de mannen waren kritisch met het starten van het project, want ze wilden er gegarandeerd een groot succes van maken. Daarom zochten ze alles tot in de puntjes uit om de beste keuzes te maken, zo ook voor de locatie waar de musical moet worden gespeeld. Hun oog is gevallen op het dorpje Best in Brabant. Een grote hal zal worden omgebouwd tot een nieuw theater, speciaal voor Beatrix de Musical. “We lopen al jaren met dit unieke idee rond”, zeggen de heren. En eindelijk is het dan zover, het avontuur kan van start gaan.

Nog even geduld

We zullen nog even geduld moeten hebben tot we in het theater kunnen plaatsnemen om van het muzikale spektakel te genieten. Naar verwachting zal Beatrix de Musical in 2026 in première gaan. Wie de eer krijgt om Beatrix te spelen, is nog niet bekendgemaakt. Wij zijn in elk geval heel benieuwd!

Lees ook: De iconische musical Elisabeth keert terug op de bühne

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes, RTL Boulevard, Theater.nl | Beeld: NL Beeld