‘Ik vind het onzin dat mijn 1-jarige neefje een smartphone gebruikt’

smartphone

Marcella vraagt zich af of haar reactie overdreven is

Marcella* was onlangs op bezoek bij haar nichtje, die een kindje heeft van 1 jaar oud. En hoewel Marcella dol is op haar neefje, was er ook iets waar ze minder over te spreken was. Hij mocht zich namelijk constant vermaken met een smartphone. Op het forum Reddit deelt ze haar frustratie. 

Vermaak op smartphone

“Onlangs was ik op bezoek bij mijn nichtje. Ze heeft een zoontje van 1 jaar oud, dat echt ontzettend schattig is”, begint Marcella haar verhaal. Echter is er ook iets dat ze maar gek vindt. “Ze laat hem een smartphone gebruiken om Tiktok- en YouTube video’s te bekijken. Ik vind het onzin dat zulke kleine kinderen smartphones krijgen. Bovendien denk ik dat het schadelijk is”, stelt ze. “Ik begrijp dat ouders vermoeid van hun werk komen, maar toch lopen de hersenen van het kind gevaar.”

Geen reactie

“Mijn moeder was die bewuste dag ook mee naar mijn nichtje. Toen ze mijn neefje riep om met hem te spelen, gaf de jongen echter geen krimp”, gaat Marcella verder. “Hij keek voortdurend naar het scherm alsof hij onze aanwezigheid niet eens kon registreren. Na een paar minuten legde hij uiteindelijk de smartphone weg en ging hij toch met mijn moeder spelen.”

Dat nam de onrust en frustratie echter niet meteen weg bij Marcella. “Ik was nog steeds ongerust en vertelde mijn nichtje dat ze jonge kinderen die smartphones gebruiken alleen maar zullen ‘verpesten’ en dat het duidelijk niet goed is voor de hersenen.” Dit viel echter niet in goede aarde. “Ze ging in de verdediging en vertelde me dat ik op een dag ook een ouder zal zijn en dat ze zal wachten om te zien hoe ik met mijn kind omga”, vertelt Marcella. “Ik heb geantwoord dat ik mij verantwoordelijk zal gedragen en mijn peuter nooit telefoons zal laten gebruiken.”

Advies geven

“Natuurlijk is het niet mijn kind,” verduidelijkt Marcella, “maar ik wilde alleen advies geven. De meerderheid van de ouders laat hun jonge kinderen, en zelfs nog jonger dan mijn neefje, smartphones gebruiken”, legt ze uit. “Ik vind het zó’n onzin, maar als ik alle onderzoeken en studies zie die zijn gedaan naar de negatieve effecten van de schermen word ik gewoon woedend. “Op het forum vraagt Marcella zich af of haar reactie overdreven is. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw het verhaal onder de naam InfinityEdge-.

Lees ook: ‘Mijn vrouw wil de verjaardagen van onze kinderen niet individueel vieren’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels