Warm welkom: hoe warme kleuren jouw huis knus maken

warm

Ben je op zoek naar een manier om meer warme kleuren in jouw huis toe te voegen? Lees hier al onze tips en tricks voor meer warmte in je huis.  

Warme kleuren hebben de kracht om een huis een knusse en uitnodigende sfeer te geven. Als je op zoek bent naar een manier om meer sfeer in je huis te creëren, raden we ook altijd aan om gebruik te maken van verlichting met een warme tint. Wij leggen je uit waarom warme verlichting zo belangrijk is en hoe je dit kunt toepassen in je eigen huis.  

Gevoel van warmte 

Warme kleuren zoals rood, oranje en geel stralen een gevoel van warmte uit. Dit soort kleuren roepen associaties op met bijvoorbeeld de zonsondergang, een open haard en andere gezellige warmtebronnen. Daardoor geven ze een gevoel van comfort en geborgenheid. Kies daarom voor warm licht in je woning en maak eventueel gebruik van kleurenfilters.  

Combineer met textiel en accessoires 

Introduceer warme kleuren in de vorm van textiel en accessoires, zoals kussens, dekens, gordijnen en tapijten. Door deze items in warme tinten te kiezen, voeg je visueel warmte toe aan de ruimte en creëer je een uitnodigende en gezellige sfeer. Ook kun je ervoor kiezen om lampenkappen in warme kleuren aan te schaffen. Deze kleuren filteren het licht op een manier die de ruimte een warmere uitstraling geeft.  

Accentverlichting met kleurenfilters 

Experimenteer met accentverlichting en kleurfilters om warme kleuren toe te voegen aan specifieke delen van je huis. Plaats bijvoorbeeld een gekleurde spot of schijnwerper met een warme tint op een muur met warme kleuren om de kleuren te versterken en de sfeer te intensiveren.  

Kies unieke lichtbronnen 

Door te kiezen voor unieke lichtbronnen, kun je zelf kiezen hoeveel je er aan zet. Ga ook vooral voor wat grotere lichtbronnen, zoals een elektrische inbouwhaard met verwarming. Deze brengt veel sfeer met zich mee en staat als prachtige eyecatcher mooi in iedere ruimte. De haard is voor zowel de zomer als de winter geschikt, omdat je zelf kunt kiezen of je het verwarmende element aanzet.  

Warme kleuren in de woonkamer 

Naast de accessoires en de verlichting, kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de muur in een warme kleur te verven. Denk aan beige, oranje of een roodtint. Dat geeft direct een warme uitstraling aan de ruimte. Ook een groter meubelstuk, zoals een bank, in een warme kleur werkt goed als je op zoek bent naar wat meer sfeer en warmte.  

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner.

Beeld: Pexels