Onderzoek wijst uit: dramaseries kijken maakt je slimmer

drama serie

Wij weten wat we vanavond gaan doen

Met de komst van Netflix en andere streamingservices zijn we eigenlijk niet meer bij onze laptop of smart-tv weg te slaan. Nog even één aflevering kijken. En we weten allemaal dat het niet bij die ene aflevering blijft. Voel jij je na het kijken van tig afleveringen een beetje schuldig? Dan kunnen wij je vertellen dat dat helemaal niet meer nodig is. Het kijken van dramaseries maakt je namelijk slimmer!

Vanavond lekker Netflixen.

Slimmer
Wanneer je een opmerking van iemand krijgt over je Netflix-gedrag, kun je diegene mooi dit fijne onderzoekje van de University of Oklahoma onder de neus schuiven. Uit hun studie blijkt dat het kijken van dramaseries je intelligentie verhoogt. Echt waar! Het kijken van je favoriete serie is dus heel erg nuttig!

Het onderzoek
De onderzoekers wilden weten of dramaseries en andere programma’s effect hebben op onze emotionele intelligentie en ons inlevingsvermogen. Uit het onderzoek bleek dat dit inderdaad het geval is. Door verhaallijnen uit (drama)series te volgen, leer je beter te begrijpen wat in een ander zijn hoofd omgaat. Wij kunnen ons hier wel in vinden. Vanavond gaan wij dus lekker op de bank beginnen aan het tweede seizoen van die ene leuke serie!

Lees ook: Déze Netflix series passen het best bij jouw sterrenbeeld!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: FlairBeeld: giphy