‘Mijn zus blijft me bij mijn meisjesnaam noemen’

zus meisjesnaam

De vrouw heet al jaren niet meer zo

De man van Germa* is al meer dan twintig jaar geleden overleden, maar Germa heeft nog altijd zijn naam aangehouden. Hier lijkt haar zus moeite mee te hebben, want Ina blijft Germa noemen bij haar meisjesnaam. Op Reddit doet Germa anoniem haar verhaal.

Overleden man

“Mijn man is meer dan twintig jaar geleden overleden, maar ik beschouwde mezelf nog steeds als een getrouwde vrouw”, begint Germa haar verhaal. “Mijn zus heeft mijn beslissing om trouw te blijven vaak bekritiseerd. Ze heeft geprobeerd mijn trouwring af te doen, me over te halen om weer te gaan daten en ze bespot me. Dat waardeer ik niet”, legt ze uit. “Ik heb vrienden gehad die me probeerden te koppelen, maar ik vertelt ze dat ik geen andere partner wil en dat respecteren ze. Mijn zus doet dat niet.”

De laatste jaren leek Ina weer normaal te doen. “Tot vorige week. Mijn naam is Smit, mijn meisjesnaam was Jones”, legt Germa uit. “Mijn zus is begonnen me weer Jones te noemen. Laatst had ze in een restaurant zelfs gereserveerd voor Ms. Jones en liet ze een pakketje bezorgen op de naam van Jones.”

Naam

“Gisteren werd ik er een beetje naar van”, vervolgt Germa haar verhaal. “Ina kwam langs en we maakten ons klaar om ergens heen te gaan. Ze maakte koffie voor me en zei toen: ‘uw koffie ms Jones’. Ik werd echt kwaad en ik zei: ‘noem me niet zo’. Waarop zij zei: ‘huh?’ Ik legde uit dat ik niet zo heet, maar dat ik gewoon Ms Smit ben”, stelt Germa.

“Mijn zus zei dat het mijn naam niet meer was, maar ik ben het hier niet mee eens. Het is wel mijn naam, want ik heb hem nooit meer veranderd toen mijn man overleed. Dat zal ik ook nooit doen. Ze neemt me gewoon in de maling”, aldus Germa. De vrouw is er klaar mee dat haar zus haar bij haar verkeerde naam blijft noemen. “Ik vind het niet leuk en het kwetst mijn gevoelens. Ik heb haar dat verteld en ze noemt me nu Smit, maar zei dat ik het jaren geleden al had moeten terug veranderen naar Jones. Ik wil het niet veranderen. Ik hou ervan als mensen me Mrs. Smit noemen en het doet pijn als ze me Ms. Jones noemt”, aldus Germa.

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam QueasyBanana143.

Lees ook: ‘Mijn vriend wilde bij zijn ex-vriendin overnachten’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels