Aha! Dit is het beste moment van de dag om nieuwe schoenen te kopen

schoenen

Het tijdstip waarop je nieuwe schoenen koopt is blijkbaar ergens goed voor

Schoenen: je kunt er niet genoeg van hebben, toch? We kunnen het vaak niet laten om tijdens het shoppen de schoenenwinkel in te lopen op zoek naar een nieuw paar gympen, hakken of laarsjes. Grote kans dat je wel eens een paar schoenen in een impuls hebt gekocht en er thuis achter komt dat ze toch niet zo lekker lopen. Hoe je dat kunt voorkomen? We leggen het je uit.

Voetproblemen

De Amerikaanse podologe Tania Kapilas legt uit waar je allemaal rekening mee moet houden bij het kopen van nieuwe schoenen. Wil je nieuwe pumps? Dan zul je tocht echt rekening moeten houden met een beetje pijn, want een echt comfortabele hak bestaat niet volgens haar. “De ideale hak bestaat jammer genoeg niet, ze zorgen allemaal voor voetproblemen. Denk maar aan fijngeknepen tenen, zeurende blaren, maar ook aan eksterogen, hamertenen of verzwikte enkels”, legt Tania uit.

Comfortabeler

“Tijdens een avondje uit kun je hoge hakken dragen, wetende dat je er de volgende dag – of een paar uur later – spijt van gaat krijgen. Maar één avond is nog altijd veel beter dan elke dag rondlopen op van die stelten.” Toch is er wel degelijk een trucje om je schoenen comfortabeler te maken. Het heeft alles te maken met het moment– oftewel tijdstip – waarop je de schoenen koopt. “Je voeten kunnen gedurende de dag nog weleens van maat veranderen omdat ze opzwellen, daarom kun je het best aan het eind van de middag hakken passen.’’ Dit geldt overigens niet alleen voor hakken, maar ook voor gympen, laarzen en andere soorten shoes. Dus ga jij een dagje shoppen? Bezoek de schoenenwinkel dan als laatste!

Lees ook: Waarom het zo belangrijk is dat je niet elke dag dezelfde schoenen draagt

Bron: Margriet | Beeld: Pexels