Aha! Zo slecht is aceton dus voor je nagels

nagels

Het antwoord is eigenlijk heel erg simpel

We worden allemaal wat vrolijker van een prachtige lak over onze nagels. Al vinden we het wel vervelend als het begint af te bladeren en we het eraf moeten halen met dat o zo heerlijke aceton. Is aceton eigenlijk wel goed voor je nagels? Wij vertellen je er meer over.

Aceton

Aceton is een chemisch oplosmiddel, wat al tientallen jaren gebruikt wordt om nagellak van nagels te verwijderen. Al die tijd waarschuwen deskundigen ons al voor de schadelijke effecten van dit chemische middeltje. Alleen al het bestaan van aceton-vrije removers betekent al dat aceton waarschijnlijk niet heel erg goed is voor je nagels. Toch is Woman and Home op onderzoek uitgegaan en vroegen ze aan experts: ‘Is aceton slecht voor je nagels?’.

Schadelijk

Het antwoord is eigenlijk heel erg simpel. Alle experts die zijn ondervraagd, waren het erover eens dat aceton wel degelijk schadelijk is voor je nagels. Maar, voordat je je nagellakremover in de prullenbak gooit: nagelstyliste Sara Sordillo gelooft dat problemen met aceton zouden kunnen ontstaan door de manier waarop je het gebruikt. Zo laat ze weten: “Aceton droogt uit, maar zou geen schade moeten veroorzaken als je het goed gebruikt. Breng na het gebruik onmiddellijk nagelolie aan, om te hydrateren wat er verloren is gegaan door de aceton.”

Aceton-vrije removers

Nu we weten dat aceton slecht is voor de conditie van je nagels, is het simpel om te denken dat we dan maar allemaal aceton-vrije removers moeten inslaan. Het is echter niet zo makkelijk, legt Sordillo uit. “Aceton-vrije removers zijn thuis prima te gebruiken voor het verwijderen van gewone nagellak op je handen en voeten. Het duurt misschien wel iets langer dan aceton, maar het is zeker de moeite waard.” Toch is het verwijderen van nagellak in een nagelsalon soms wat gecompliceerder dan normale nagellak die je thuis verwijdert en is de kans groot dat alleen aceton het kan verwijderen. “Het zal gel- en kunstnagels niet meteen verwijderen, maar het kan wel smelten en het proces van ‘liften’ starten. Dit kan schade veroorzaken”, legt Sordillo uit.

Lees ook: Gooische Moeder Bo Wilkes opnieuw ten huwelijk gevraagd

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Woman and Home | Beeld: Pexels