Op déze manier oog je jonger met grijs haar

grijs haar

Aha!

We hebben allemaal wel een beetje een haat-liefdeverhouding met grijs haar. We weten dat het er ooit aan zit te komen, maar we slaan het liever over of zouden we het uitstellen. Toch kunnen we er niet omheen. Vaak associëren we grijs haar namelijk met oud worden, maar wist je dat dat helemaal niet hoeft? Watson Anthony, hoofdredacteur van Hairstyle Camp, geeft je tips om er toch nog jong uit te zien met grijs haar.

Verven, verven, verven

Oh nee! Je hebt je eerste grijze haar ontdekt. Natuurlijk snappen we dat je daarvan kunt schrikken. Toch kun je je er het beste bij neerleggen en de grijze haren omarmen. Vind je het vervelend dat je haar voor een deel grijs is? En zie je het laten uitgroeien niet echt zitten? De oplossing is heel erg simpel. Je verft de rest van je haren gewoon in dezelfde kleur grijs! Let daarbij wel goed op dat je geen geeltinten ziet door je grijze lokken heen. Zie je dit wel, dan kan een anti-vergelingsshampoo volgens Watson wonderen doen.

Lange haren

Vaak denken vrouwen bij het krijgen van grijze haren dat ze een schaar in hun prachtige lokken moeten zetten. Maar dat hoeft helemaal niet! Grijze lange haren zijn namelijk nét zo mooi als een gekleurde bos. En hoewel grijze haren vaak geassocieerd worden met oud worden, laten lange grijze haren je er juist jonger uitzien. Natuurlijk hoef je je haar niet extreem lang te laten groeien voor die jeugdige look, met een lange bob kom je ook al een heel eind.

Leave-in-conditioner

Mensen met grijs haar kennen de struggle: als je gekleurde lokken plaats maken voor grijze manen droogt je haar sneller uit. En je raadt het al: grijs, droog haar kan je een stuk ouder laten lijken. Begint het jou ook op te vallen dat je grijze haren er droog uitzien, dan adviseert Watson om een goede leave-in-conditioner te gebruiken. Zo hydrateer je je haar en zorg je ervoor dat het zacht en soepel blijft.

Styling

De manier hoe jij je grijze haren styled heeft natuurlijk ook al een grote invloed op je look. Watson adviseert om vooral te blijven experimenteren met verschillende looks en speel daarmee in op de trend van het moment. Je moet vooral niet bang zijn en risico’s te nemen. Volgens Watson moet je je juist niet tegenhouden door je leeftijd. Een messy-bun, een paardenstaart of een mooie vlecht, de keuze is reuze!

Lees ook: Aha! Zo voorkom jij dat je huis vol naalden ligt als jij je kerstboom opruimt

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest.

Bron: Freundin | Beeld: Pexels