Jolie vertelt: ‘Mijn schoonmoeder noemde me dik net nadat ik bevallen was’

vrouw

‘Ik wil haar niet meer zien’

Jolie* en haar man hebben net hun kindje gekregen. Ze zijn ontzettend blij en genieten van iedere seconde met hun kleine. Haar schoonmoeder blijft maar opmerkingen maken over het lichaam van Jolie. Jolie is er klaar mee en besluit dat ze haar schoonmoeder niet meer wil zien. Ze deelt haar verhaal op het platform Reddit.

Schoonfamilie

Jolie vertelt dat haar schoonfamilie heel anders is dan haar eigen familie. “Ze wouden ons niet bezoeken en willen alleen dat wij hun kant opkomen. Ook steunde ze ons niet zo erg na de geboorte van ons kindje. We waren er oké mee en bezochten samen met de baby hun zo’n drie keer in de maand”, begint Jolie haar verhaal.

Vervelende opmerkingen

Na de eerste maand begon haar schoonmoeder opmerkingen te maken waarin ze aangaf hoe belangrijk ze het zelf vond om ‘de zwangerschapskilo’s’ te verliezen na haar eerste kindje. “Ik dacht eerst dat ze gewoon haar ervaringen deelde, zoals veel mensen dat doen. Later begon ze opmerkingen te maken over mijn baby’s bolle wangen, en dat ik dezelfde wangen heb”, vertelt Jolie. Ze liet het gaan, maar voelde zich wel gekwetst door de opmerking.

Jolie haar man was met zijn moeder aan het praten, toen ze een kwetsende opmerking maakte over hardlopen. “Mijn man en zij hadden het erover dat ik weer wou beginnen met hardlopen. Ze riep toen heel hard door de kamer ‘denk je weer aan hardlopen? Misschien moet je eerst eens beginnen met lopen’. De gehele familie zat erbij en iedereen hoorde het.”

Gekwetst

Toen ze een tiener was, had Jolie erg veel moeite met haar gewicht. Ze kreeg een eetstoornis, maar gelukkig gaat het inmiddels weer goed. Ze is op een gezond gewicht, maar ze heeft nog steeds moeite met de opmerkingen van anderen. Zo ook met de opmerking van haar schoonmoeder. “Eigenlijk wil ik haar niet meer zien. Door haar voel ik me slecht over mezelf. Mijn man is het met me eens en snapt mijn keuze, maar toch voel ik me er slecht over. Zijn moeder is boos en denkt dat we haar kleinkind bij haar weg proberen te houden, ze vindt het onredelijk”, vertelt ze. Jolie vraagt naar de mening van anderen. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Additional-Tough1220.

Lees ook: Mila droeg wit op de bruiloft van een vriendin: ‘Ben ik fout?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels