Wow: zóveel lippenstift eten we in ons leven op

Lippenstift

Dat wisten we nog niet!

Een mooie lippenstift, een glanzende lipgloss of een verzorgende lippenbalsem: wij dragen het liefst iedere dag wat op onze lippen. Eigenlijk doet een lipproduct veel meer dan een mooie kleur, een glanzend laagje of een verzorgende werking aan je lippen geven. Het blijkt namelijk dat je gedurende je leven een aanzienlijke hoeveelheid lipproducten inslikt!

Niet alleen voor op je lippen…

Maar liefst 3 kilogram aan lipproducten – denk aan lippenbalsem, lipgloss en lippenstift – blijk je gedurende je leven in te slikken. Wow! Volgens Dr. Oz zal de gemiddelde vrouw ongeveer 3 kilogram aan lipproducten gebruiken en consumeren in een periode van 10 jaar. Van je favoriete lippenstift, lippenbalsem of lipgloss komen er dus eigenlijk kleine hoeveelheden van deze producten in onze mond terecht. Best logisch als je erover nadenkt, want iedere keer dat je een lipproduct draagt, verdwijnt het naar verloop van tijd. Het geeft af op bijvoorbeeld je glas, maar ook tijdens het eten geeft het af – wat je dus vervolgens weer naar binnen werkt.

Dus, de bewering dat wat we op onze lippen smeren uiteindelijk in onze maag belandt, is waar! Veel lipproducten bevatten ingrediënten die niet bedoeld zijn om te consumeren. Denk bijvoorbeeld aan parabenen, lood en andere chemicaliën. Hoewel de hoeveelheden die je inslikt misschien niet veel lijken te zijn, kunnen ze toch bijdragen aan totale blootstelling aan deze stoffen. Oh no

Zo minimaliseer je het

Maar, maak je geen zorgen. Het betekent niet dat je nooit meer je favoriete lipgloss of die mooie lippenstift mag gebruiken. Er zijn gelukkig manieren om jezelf te beschermen tegen deze schadelijke stoffen. Lees bijvoorbeeld de ingrediëntenlijst van je lipproducten. Kies voor natuurlijke en biologische lipproducten, deze zijn namelijk vaak vrij van schadelijke chemicaliën. Probeer daarnaast niet overmatig je lippenstift , lipgloss of -balsem aan te brengen, en doe het altijd met behulp van een spiegeltje – zo minimaliseer je dat je niet onbedoeld extra deeltjes inslikt.

Lees ook: Chantal Janzen doet mee aan The Best of Musicals

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels