Aha: zo verzorg je je hoofdhuid het beste

Ook dit gedeelte van je huid vereist de nodige verzorging

We pamperen onze huid en ons haar met allerlei middeltjes denkbaar. Maar geef jij je hoofdhuid ook de nodige verzorging die het verdient? Zonde als dat niet zo is, want als je je hoofdhuid goed verzorgt, zie je dat terug in je lokken. We helpen je op weg.

Olie

Oliën doen wonderen voor dat vergeten stukje huid op je hoofd. Ze voeden, stimuleren de doorbloeding en geven de nodige hydratatie. Sommige oliën, zoals rozemarijnolie, zijn ook goed voor de haarzakjes. Hierdoor krijg je gezonder, sterker én dikker haar – en dat willen we. Andere oliën die goed zijn voor je hoofdhuid zijn kokosolie, jojoba-olie, aloë vera, arganolie, tea tree olie en amandelolie. Masseer wat druppels olie naar keuze in en laat dit een paar uur intrekken óf slaap er een nachtje mee.

Neem je shampoo onder de loep

Kijk eens kritisch naar je shampoo, vooral als je last hebt van een droge hoofdhuid of schilfers. Als je een variant gebruikt die parfum bevat, heb je grote kans dat je hoofdhuid hier niet al te best op reageert. Mocht je hier gevoelig voor zijn, ga dan liever voor een parfumvrije shampoo met voedende bestanddelen zoals kokosolie, aloë vera en arganolie.

Massage

Een gratis tip die erg goed werkt, is om regelmatig je hoofdhuid te masseren. Zo bevorder je de bloedcirculatie van je hoofdhuid, wat haargroei helpt te stimuleren. Ook stimuleer je met zo’n massage de talgklierproductie, en dat zorgt ervoor dat je hoofdhuid soepel blijft. De laatste reden, maar niet de meest onbelangrijke: een massage werkt ontspannend en dus stressverlagend. En wist je dat stress haaruitval kan veroorzaken? Win-win, nietwaar?

Lees ook: Ouch: dit zijn de meest pijnlijke plekken voor een tattoo

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels