Dit is de briljante reden waarom iedereen opeens suiker in haar shampoo doet!

suiker

Het resultaat mag er zijn!

Iedereen wil het liefst met mooie, gezonde lokken pronken en wil daarbij ook graag een gezonde hoofdhuid hebben. Hoewel het anno 2018 dankzij verschillende haarproducten niet meer zo moeilijk is om met moorddadig mooie manen te paraderen, wordt de hoofdhuid nog weleens vergeten.

Net als de huid van je gezicht zit je hoofdhuid ook vol met dode huidcellen. Deze dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat je hoofdhuid gaat jeuken en dat je haar er minder gezond en glanzend uitziet dan je eigenlijk zou willen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat er minder dode huidcellen op je hoofd blijven zitten?

Natuurlijke scrub
Door een beetje suiker aan je shampoo toe te voegen! Net als bij je gezicht het geval is, heeft ook je hoofdhuid af en toe een scrub nodig om de dode huidcellen te verwijderen. Wanneer je een beetje suiker aan je shampoo toevoegt, heb je als het ware een natuurlijke scrub gemaakt. Door de suiker schrob je zachtjes de dode huidcellen van je hoofdhuid af, die je vervolgens door het doucheputje spoelt. Je hebt dus helemaal niet een dure scrub nodig! Overigens kan het een beetje te veel zijn voor je hoofdhuid wanneer je iedere dag suiker in je shampoo stopt. Eén keer per drie tot vijf wasbeurten is genoeg.

Bron: Happy in Shape | Beeld: Juice Beauty World