Wist je dit al? Jouw buiktype bepaalt hoe je het snelst een platte buik krijgt

buiktype

Welk buiktype heb jij?

Als je van je buikvet af wilt komen, moet je helaas meer doen dan regelmatig een paar sit-ups. En ook met bloed, zweet en tranen, kom je er niet zomaar vanaf. Het verschilt echter per buiktype hoe je het makkelijkst vet verliest, niet iedereen is immers hetzelfde gebouwd. 

Er bestaat een aantal soorten buikjes die allemaal een andere benadering nodig hebben als het om afvallen gaat. Het is raadzaam om eerst eens te kijken naar wat voor buikje je hebt in plaats van maar in het wilde weg te gaan sporten en diëten. Kijk eerst naar de bovenstaande afbeelding: welk type buik heb jij?

  • Het reservewiel: deze mensen hebben een baan waarbij ze veel zitten, bijvoorbeeld een kantoorbaan. Ze eten vaak te veel suiker, wit brood, pasta en drinken graag een glaasje alchohol of zelfs iets te veel. Het advies hierbij is: laat die suikers staan en kom in beweging. Slik hiernaast regelmatig visolie-tabletten. Deze bevatten veel omega-3 en dit stimuleert de vetverbranding. Eet daarnaast meer eiwitten en gezonde vetten.
  • Het stress-buikje: deze mensen hebben een drukke baan met veel tijdsdruk en deadlines. Ze werken op onregelmatige tijden waardoor ze regelmatig een maaltijd overslaan. Hierdoor grijpen ze vaker naar junkfood en caffeïnehoudende dranken. Probeer in dit geval meer nachtrust te krijgen, te ontspannen door ademhalingsoefeningen en kamillethee te drinken tegen de stress.
  • Een laag buikje: dit zijn vaak moeders of mensen met een drukke baan. Dit kunnen vaak echte sportschool-fanaten zijn die ondanks het vele trainen vaak hetzelfde eten; dit zorgt ervoor dat je slank blijft maar wel een laag bol buikje ontwikkelt. Advies hierbij is om wat meer in dieet te variëren en vaker verschillende soorten oefeningen te doen.
  • Het moeder-buikje: bezitters van deze buik zijn in de afgelopen 3 jaar bevallen en hebben maar weinig tijd voor zichzelf. Doen wel eens een oefening maar maken het uit haast nooit af. Daarnaast hebben ze ook vaak stress omdat de kilo’s maar aan die buik blijven. In dit geval kan je het beste veel vis, noten en avocado eten en omega-3 tabletten slikken. Neem ook meer de tijd voor jezelf en om te sporten. Dit reduceert stress.
  • Opgeblazen buik: heb je in de ochtend vaak ene wat platte buik en wordt deze naarmate de dag vordert steeds boller? Dan heb je waarschijnlijk last van een slechte spijsvertering en darmproblemen. Een goede ademhaling kan hierbij verlichting bieden, start de dag eens met 10 diepe zuchten terwijl je op je rug ligt. Focus daarnaast op gezonde en vezelrijke voeding en kauw langzaam op je eten, drink daarnaast voldoende water.

Bron en beeld: Buikspierentraining