Aha! Dus hierom dragen bruidsmeisjes dezelfde jurk op een trouwerij

bruidsmeisjes

De bruid zou anders gestolen worden

Bruidsmeisjes hebben vaak dezelfde jurk aan. Veel mensen denken dat dit is om de bruid eruit te laten springen en waarschijnlijk is dat tegenwoordig ook wel het geval. Toch zijn de bruidsmeisjesjurken van oudsher al hetzelfde en de reden daarachter is best wel griezelig.

Vroeger droegen niet alleen bruidsmeisjes dezelfde jurk, maar ook de bruid. Iedereen zag er hetzelfde uit en je kon de bruid niet herkennen. Dit deden ze, zodat de geesten (of een kwaadwillende ex) de bruid niet kon stelen van haar bruidegom. Door de gelijke jurken zouden ze de bruid niet herkennen.

Kidnappen
Ook de getuigen van de bruidegom hadden een bijzondere functie in het verleden. Hij was niet alleen de beste vriend van de bruidegom, maar hij moest ook zorgen dat er überhaupt een bruiloft plaats kon vinden. Als de bruidegom geen bruid kon vinden of iedereen al bezet was, dan moest de getuigen er eentje voor de bruidegom ontvoeren.

Tot slot nog een ander grappig feitje uit het verleden. De bruid over de drempel dragen na een huwelijk is blijkbaar niet enkel romantisch en galant. De bruidegom beschermde zijn kersverse bruid op die manier tegen demonen onder de vloer die de bruid kwaad wilden doen.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Unsplash