Dít is waarom je altijd een elastiekje om een potje nagellak moet binden

Een elastiek om je potje nagellak voorkomt een hoop gedoe

Wij houden ervan om onze nagels in een mooie kleur te lakken. Rood, roze, paars of zwart: de keuze is reuze en wij wisselen dan ook het liefst elke paar dagen van kleur en passen onze nagels aan op onze outfit! Alleen waar we wel eens tegenaan lopen is dat we het potje na een paar keer gebruiken met geen mogelijkheid meer openkrijgen. 

Met bruut geweld proberen we het kleine flesje te openen, maar er is geen beweging in te krijgen.

Potdicht
Het is vast herkenbaar: je wil je nagels lakken maar het potje zit muurvast. Vaak is de oppervlakte heel glad, waardoor je geen grip krijgt en je uit pure frustratie je lievelingsnagellak maar in de prullenbak gooit. Dat is natuurlijk hartstikke zonde en bovendien onnodig! Het enige wat je nodig hebt om het flesje wél open te krijgen is een rubberen elastiek!

Elastiek
En dan bedoelen we niet zo’n elastiekje waarmee je je haren in een staart doet, maar zo’n dik stroef rubberen geval waarmee de postbode stapels brieven bij elkaar houdt. Bindt het elastiek om de bovenkant van het flesje (zie foto hieronder). Het stroeve rubber zorgt ervoor dat je ineens veel meer grip hebt en je zal zien dat je het flesje moeiteloos kan openen! Wat ook nog wel eens wil helpen is het potje onder de hete kraan houden. De opgedroogde lak wordt op deze manier weer vloeibaar, waardoor het openen ook een stuk makkelijker wordt.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels