Wow, heftig: dít doet corrigerend ondergoed met je lichaam

corrigerend ondergoed

Dit wist je nog niet over corrigerend ondergoed

Het is de ideale oplossing voor als je het gevoel hebt dat een jurkje nét de nadruk op de ‘verkeerde’ plekken legt: corrigerend ondergoed. Het strijkt de boel glad en strak en zorgt ervoor dat jij een stuk zelfverzekerder de deur uitstapt. Het zit niet superlekker, maar ach, even een avondje lijden dan maar.

Toch is het misschien verstandiger om die rolletjes gewoon te nemen voor wat ze zijn, want artsen waarschuwen dat het helemaal niet goed voor je is.

Darmen en maag
De meeste dames hebben het wel in de kast liggen; zo’n vleeskleurige, loeistrakke onderbroek waarin je lichaam feitelijk wordt samengeperst. Alles voor een gestroomlijnde look! Hoewel je er van de buitenkant inderdaad goed uitziet in zo’n corrigerend kledingstuk, is je binnenkant een stuk minder blij. Vooral je maag en darmen hebben eronder te lijden. Als je je maag en darmen zo strak insnoert, kunnen de darmen niet meer goed bewegen, waardoor de spijsvertering hapert. Als je darmen gedurende een lange tijd samengedrukt worden, dan krijg je een opgeblazen en ongemakkelijk gevoel. Daarom voelt het ook letterlijk als een verademing om aan het einde van de dag die skinny jeans of dat corrigerende broekje af te pellen.

Infecties
Ook is het een broeinest voor bacteriën en schimmels omdat de stof zó strak op je lichaam zit. Daarnaast is het corrigerende ondergoed doorgaans van zeer synthetisch materiaal gemaakt, waardoor je sneller gaat zweten. Hierom wordt de kans op een infectie of schimmel nog groter. Eén van de meest voorkomende aandoeningen is folliculitis, waarbij de haarzakjes ontsteken en kleine ontsierende rode bultjes en jeuk veroorzaken.

Bloedcirculatie
Ook je bloedcirculatie wordt niet vrolijk van zo’n martelonderbroek. Omdat zo’n onderbroek ook de dijen stevig insnoert, wordt de bloedcirculatie verhinderd. Dat zorgt voor tintelende ledematen, gevoelloosheid, pijn en in het ergste geval: spataderen! Wij laten de corrigerende onderbroek voortaan wel liggen, dán maar een rolletje! En trouwens, vaak helpt het nog niet eens zo heel goed. Kijk onderstaande video maar!

Bron: Libelle | Beeld: Youtube Hookedup ShapeWear

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!