Dit gebeurt er als je je make-up er niet afhaalt voor het slapengaan

make-up

Maak jij je hier ook weleens schuldig aan?

Wanneer je in het weekend in het holst van de nacht thuiskomt, wil je het liefst linea recta naar bed. Je kunt het nog net opbrengen om naar de wc te gaan en je tanden te poetsen. Je gezicht schoonmaken? Dat komt morgen wel. Hoe erg is het eigenlijk als je je make-up niet van je gezicht haalt voor het slapengaan?

Het kan erg slecht zijn voor je huid.

Beschadigde huid 
Hoe vaker je de make-up niet van je gezicht haalt voor het slapengaan, hoe groter de kans is op een beschadigde huid. ’s Nachts is je huid met name bezig om zichzelf te vernieuwen. Wanneer je ’s nachts nog make-up draagt, kun je dit proces belemmeren en daardoor kun je je huid beschadigen. Ook wanneer je slechts twee keer achter elkaar je make-up er niet hebt afgehaald, kan dit al gebeuren.

Make-upsoorten
Hoe schadelijk het slapen met make-up voor je kan zijn, verschilt per type huid, maar ook aan het soort make-up dat je draagt. We hebben een paar verschillende soorten make-up voor je op een rijtje gezet.

  • Foundation: vergeet je de foundation van je gezicht te halen? Dan kan dit leiden tot acne. Als je je foundation laat zitten ga je de microcirculatie tegen, waardoor je huid zich wellicht niet kan vernieuwen. Hierdoor kun je collageen afbreken, wat kan leiden tot rimpels en verstopte poriën. En verstopte poriën kunnen ervoor zorgen dat je acne krijgt.
  • Lippenstift: als je de lippenstift niet van je toet afhaalt, kunnen je lippen uitdrogen. Maak je mond voor het slapengaan schoon met een speciale scrub. Ook kun je een schone tandenborstel gebruiken om je lippen te scrubben. Breng voor het slapengaan een laag lippenbalsem aan.
  • Mascara: als je je mascara er niet afhaalt voor het slapengaan, kunnen de haarzakjes verstopt raken, waardoor de huis bij je oog gaat irriteren. Dit kan leiden tot een ontsteking aan je ooglid. Ook kunnen je wimpers sneller afbreken als je je mascara er niet afhaalt voor het slapengaan.

Wij reinigen ons gezicht voortaan altijd voor we naar bed gaan!

Lees ook: Wauw, zo zien deze celebrities eruit zonder make-up

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pixabay